Een fraai gerestaureerde Ringersfabriek.
Een fraai gerestaureerde Ringersfabriek. ((Foto: (Impressie: Ten Brinke Group)))

Wordt 2020 het jaar van de Ringersfabriek?

ALKMAAR - Wie regelmatig googelt op 'Ringersfabriek' komt zo nu en dan nieuwe afbeeldingen tegen, zoals bovenstaande impressie, sinds kort te vinden op de website van de Ten Brinke Group. Al heeft het allemaal veel langer geduurd dan verwacht, het lijkt er toch echt van te komen. Daarom de vraag: wordt 2020 het jaar van de Ringerfabriek? Als dit voorjaar wordt begonnen met de restauratie, kan er in 2021 een fraaie Ringersfabriek staan met binnen een foodhal waar je de lekkerste gerechtjes haalt en buiten een fraai plein langs het kanaal om te relaxen.

De Ringersfabriek wordt herontwikkeld in samenwerking met restauratieadviseur BOEI. BPD Ontwikkeling maakt de plannen voor de omliggende 250 appartementen. De Ringersfabriek meet zo'n 14.000 vierkante meter. Naast enkele tientallen woningen zal het gebouw in de toekomst horeca huisvesten. Op de eerste tot en met de vierde verdieping komen woningen, variërend in afmeting en ontworpen met de oude industriële structuur van de voormalige chocoladefabriek.

De begane grond wordt in combinatie met het Ringersplein een nieuwe ontmoetingsplek in het centrumgebied Overstad . Middelpunt wordt een foodhal met een aanbod van verschillende keukens en aandacht voor lokale ondernemers, gelegen tussen de west- en middenvleugel. Rondom de foodhal is ruimte voor meerdere restaurants en horeca gerelateerde partijen. Hoewel een hotel geen optie meer leek, staat op de website van Ten Brinke dat nog steeds wordt onderzocht of naast de horeca ook een hotel kan worden opgenomen in het programma.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten