Kerstbrunch voor wijkbewoners in Overdie

Algemeen
Vrouwen Overdie hebben een jaar lang een deel van de wijk schoongehouden.
Vrouwen Overdie hebben een jaar lang een deel van de wijk schoongehouden. (Foto: Erik Boschman)

ALKMAAR - Wijcentrum Overdie vormt maandag 23 december van 12.30 uur tot 14.00 uur het onderkomen voor een kerstbrunch. Deze brunch wordt gratis aangeboden door een bijdrage van de regiegroep van de wijk en VROUWenKRACHT. Vrouwen hebben een jaar lang een deel van de wijk schoongehouden en steken hun verdiensten in een gezellig samenzijn rondom Kerst. Er is een speciale knutselactiviteit - 12.00 tot 14.00 uur - voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Jaarlijks organiseert wijkcentrum Overdie samen met de wijkbewoners tijdens en rond de kerstdagen allerlei activiteiten. Speciaal voor dit jaar is de samen­werking met PCC Oosterhout gezocht. Leerlingen van dit college zetten zich in om van de brunch een succes te maken. Zij gaan delen flyers uit in de wijk, verzorgen de knutselmiddag voor de kinderen en helpen bij de brunch. Hun inzet komt voort uit de ideeën die de leerlingen samen tijdens de jaarlijkse Week van Respect hebben bedacht. Vrouwen uit Overdie helpen mee de brunch klaar te maken. Velen kennen elkaar al van de wekelijkse ontmoeting in De Huiskamer. Woensdag aan het einde van de ochtend gaan zij samen troeptrimmen: zwerfafval opruimen in de wijk. De vrouwen ontvangen daarvoor een bijdrage van Stadswerk, waarmee zij iets extra's kunnen doen. Dit jaar besteden de vrouwen hun 'verdiensten' aan de Kerstbrunch. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen tijdens de brunch van 12.30 uur tot 14.00 uur knutselen en spelletjes doen. Leerlingen van het PCC Oosterhout zorgen ervoor dat het twee speciale speeluurtjes worden. Op donderdag 2 januari kunnen de kinderen ook spelletjes doen tijdens de creatieve middag van 13.00 uur tot 14.30 uur.

Wijkbewoners die deel willen nemen aan de Kerstbrunch kunnen zich voor donderdag 19 december opgeven bij Houriya Abbou: 06 45003533 of via 072 5402499.