Haalt Alkmaar dit jaar de €100.000 voor KiKa?

Algemeen
Een beeld van de KiKa winterrun.
Een beeld van de KiKa winterrun. (|Foto: Micha)

ALKMAAR - Alkmaar rende het afgelopen jaar voor de eerste keer om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Want om meer onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker is geld nodig. Véél geld nodig. Zet Alkmaar dit jaar weer alles op alles en wordt de €100.000 gehaald?

Alle sportieve Alkmaarders mogen 7 juni de hardloopschoenen weer uit de kast trekken. Run for KiKa keert dan terug en roept iedereen op om zich in te zetten voor kinderen met kanker. Leeftijd, fitheid, gezelligheid, het maakt niet uit: iedereen is welkom om zijn/haar steentje bij te dragen voor KiKa.

Mooie run

Op 7 juni is gaat het weer gebeuren. In recreatiegebied Geestmerambacht is de start en finish van deze bijzondere en mooie run. De unieke routes, de haast voelbare saamhorigheid en de KiKa Kanjer show maken het een niet te vergelijken run die iedereen mee moét maken, zij het als loper, dan wel als toeschouwer.

Van 75% naar 95%

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen een vorm van kanker. 1 op de 4 hiervan overlijdt. Om dit getal de goede kant op te krijgen, is meer onderzoek nodig. Onderzoek naar de ziekte zelf, maar ook de bijwerkingen daarvan. Deelnemers van Run for KiKa rennen daarom 10 km, 5 km of de 1 km KidsRun en laten zich sponsoren ten bate van dit soort onderzoeken.

Hartverwarmende inzet

Ook andere steden zetten zich graag en hard in voor KiKa. Run for KiKa kent dit jaar maar liefst acht edities waarmee nu al een bijzonder record is gevestigd. Meer informatie over Run for KiKa 2020 en deelname aan Run for KiKa Alkmaar is te vinden op www.runforkika.nl.