Penquin&Moontan treedt op tijdens Toegift.
Penquin&Moontan treedt op tijdens Toegift. ((Foto: aangeleverd))

'Toegift' laatste kunstje voor Nachtwerk

ALKMAAR - De Alkmaarse Stichting Nachtwerk stopt ermee. De stichting produceerde in 25 jaar tijd bekende theaterstukken zoals Flush, Trijn Rembrandt en Cornelis Drebbel. Met 'Toegift' neemt Nachtwerk afscheid van het publiek. Dat gebeurt in de vorm van een eenmalig festival, met programma's in TAQA Theater de Vest en in de theaterzaal van Artiance.

Het festivalprogramma vermeldt twee concerten van het Regionaal Jeugdorkest in de Vest op 30 en 31 januari en vier muziektheatervoorstellingen bij Artiance op 8, 9, 15 en 16 februari. Het is de laatste 'traktatie' van Nachtwerk, dat de afgelopen decennia baanbrekend cultureel werk verzette in de stad. In lijn met de traditie kent de Toegift ook twee premières.

Landelijke uitstraling

Nachtwerk maakte sinds de jaren negentig een groot aantal muziektheatervoorstellingen, een belangrijk deel met landelijke uitstraling. Sommige gingen over hedendaagse onderwerpen, zoals Flush, Triplos en Lopend Zand, andere belichtten het leven en werk van bekende historische Alkmaarse figuren, zoals Trijn Rembrandt en Cornelis Drebbel. In alle producties traden vooral regionale zangers, zangeressen en musici op, steevast warm onthaald door een altijd enthousiast publiek. In de finale Toegift treden zoveel mogelijk dezelfde zangeressen, zangers en musici op. Met één groot verschil: de concertante van de eerder gespeelde voorstellingen wordt ten gehore gebracht door het jongeren-symfonieorkest, het 'Regionale Jeugdorkest Artiance'. Sterre van Boxtel, het aanstormende Alkmaarse talent, vertolkt een of meer liederen. De stichting Nachtwerk draagt hiermee haar verleden symbolisch over aan de jeugd en is ervan overtuigd dat het in goede handen is.

Meer informatie via www.stichting-nachtwerk.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten