De trailer van Verzetsmuseum Junior.
De trailer van Verzetsmuseum Junior. ((Foto: aangeleverd))

Verzetsmuseum Junior per trailer naar regionale bieb

REGIO - In een trailer van bijna elf meter komt het Verzetsmuseum uit Amsterdam, met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij de bibliotheken in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare en Heerhugowaard Centrum. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

In de trailer wordt teruggegaan naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen kan men, aan de hand van een opdrachtenboekje, op zoek gaan naar voorwerpen, foto's, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo worden de waargebeurde oorlogsverhalen ontdekt van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin. Op een aantrekkelijke manier valt te ontdekken wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en kan met andere kinderen worden gepraat over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen. Er is begeleiding aanwezig in de trailer.

Inschrijven

Bezoek aan de trailer is gratis, maar aanmelden op tijdschema is noodzakelijk. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. Bezoek van de tentoonstelling duurt ongeveer een uur. Inschrijving voor de volgende tijdsblokken is mogelijk: 10.00-11.00 uur, 11.15-12.15 uur, 13.00-14.00 uur, 14.15-15.15 uur en 15.30-16.30 uur. De trailer van Verzetsmuseum Junior staat in de voorjaarsvakantie op de volgende plekken: bibliotheek Alkmaar Centrum op maandag 17 en dinsdag 18 februari, bibliotheek Alkmaar De Mare op woensdag 19 februari en bibliotheek Heerhugowaard Centrum op donderdag 20 en vrijdag 21 februari.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten