Ringersfabriek.
Ringersfabriek. ((Foto: archief Rodi Media))

Omgevingsvergunning eerste stap naar restauratie Ringersfabriek

ALKMAAR - Het begin is er. De omgevingsvergunning voor de verbouwing van de Ringersfabriek is nu officieel aangevraagd. In het document - maandag 12 februari gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl - staat dat het om 73 appartementen en commerciële ruimtes gaat. De komst van een hotel in de oude fabriek lijkt hiermee van de baan.

De Ten Brinke Group is eigenaar van de historische chocoladefabriek. Met erfgoedstichting BOEi als restauratieadviseur gaan zij de Ringersfabriek in Alkmaar herbestemmen en restaureren. BPD Ontwikkeling - waar de Ten Brinke Group de Ringersfabriek van overnam - blijft als gebiedsontwikkelaar betrokken en ontwikkelt 275 woningen naast en achter de fabriek. Er komen twee woontorens van 50 meter hoog, daar tussenin twee gebouwen van 35 meter. Om kosten te besparen wordt niet meer gekozen voor ondergronds parkeren, maar in de gebouwen zelf. Als de plannen goedgekeurd worden, gaan de eerste appartementen juni 2021 in de verkoop. In maart 2024 moet het project van 275 woningen en 250 ingebouwde parkeerplaatsen afgerond zijn. Voor de vier gebouwen worden drie verschillende architectenbureau's ingeschakeld: KDRA Architecten uit Alkmaar, Faro uit Lisserbroek en het Amsterdamse bureau Levs. De Ringersfabriek heeft een oppervlakte van zo'n 14.000 vierkante meter. De begane grond komt een foodhal. Rondom de foodhal is ruimte voor meerdere restaurants en horeca gerelateerde partijen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten