Victoriepark Alkmaar wordt getransformeerd in aanstekelijke trekpleister.
Victoriepark Alkmaar wordt getransformeerd in aanstekelijke trekpleister. ((Foto: Foto: Emil de Jong))

Buitengewone lichtkunst in Victoriepark Alkmaar

ALKMAAR - Alkmaar Light Festival is een nieuw festival met videokunst en lichtsculpturen voor een nieuwsgierig publiek. Met werk van (jonge) licht- en videokunstenaars transformeert het Victoriepark in een aanstekelijke trekpleister: een ontmoetingsplek voor schoonheid en verbeeldingskracht. Laat je trakteren op tegelijkertijd vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformance, gezellige vuurtjes en warme appelsap.

Speciaal voor het eerste Alkmaar Light Festival wordt het IJkgebouw een videokunstwerk. Het monumentale IJkgebouw in het Victoriepark had vele levens en verschijningen in evenzovele tijdsgewrichten. Dat is de basis en inspiratie voor een uniek videokunstwerk en geluidsdesign op de architectuur van het gebouw. In samenwerking met Lions Alkmaar is een bijzonder en groots lichtkunstwerk te zien van GLOW Eindhoven - de lichthoofdstad van Nederland - van een gerenommeerd Chinees kunstenaar. Daarnaast is er nog meer lichtkunst te beleven, wordt er een speciaal lichtontwerp voor het park gemaakt door lichtontwerpers en zorgen drankjes rondom een immense vuurkachel en muziek en performance voor een bijzondere beleving van het Victoriepark.

Winterbarbecue op zaterdag

Bewonersvereniging Hart van Alkmaar bestaat 50 jaar en dat vieren we! Met dit festival, met een speciaal gekweekte narcis (Narcissus 'Hart van Alkmaar') én op zaterdag een winterse binnenstadsbarbecue in het festival. De barbecue is zaterdag 28 maart van 17.00 tot 19.00 uur naast het IJkgebouw en is BYO (bring your own); de barbecues, borden en bestek zijn aanwezig!

Work-in-progress

Alkmaar Light Festival start als de zon onder gaat: 19.00, tot 22.30 uur. De lichtkunstwerken en videokunst zijn doorlopend te bewonderen. Donderdag 26 maart is er een openbare work-in-progress waarbij je kunt zien hoe de video gemapt wordt op het IJkgebouw. Alle werken zijn rolstoeltoegankelijk en een invalidentoilet is te vinden in het IJkgebouw.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten