De Alkmaarse advocaat Evert Hoekstra.
De Alkmaarse advocaat Evert Hoekstra. ((Foto: aangeleverd))

Beperkte toegang tot de rechter, kies voor bindend advies!

ALKMAAR - De Rechtspraak heeft vanaf 17 maart alle rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges gesloten. Urgente zaken gaan wel door, maar in principe zonder fysieke zitting. Gisteren is besloten deze situatie ook na 6 april voort te zetten. "De toegang tot de rechter wordt dus moeilijker. Dat vraagt om alternatieve vormen van geschillenbeslechting", zo zegt Evert Hoekstra, advocaat bij CKH Advocaten in Alkmaar en Amsterdam in een oproep aan ondernemers via LinkedIn:

“Het zal ondernemers niet ontgaan zijn; vanwege de corona crisis zijn de rechtbanken grotendeels gesloten en is de toegang tot de rechter op dit moment dus zeer beperkt. Dat kan voor grote problemen zorgen, want juist in crisistijd is er vaak behoefte aan een snelle geschillenbeslechting: soms moeten er knopen worden doorgehakt! Er is een prima alternatief om dit soort situaties het hoofd te bieden: BINDEND ADVIES, bij het grote publiek vooral bekend geworden door het programma ‘de Rijdende Rechter’, want anders dan de meeste mensen denken is dat geen ‘échte rechter’ en rechtbankprocedure, maar een geschillenbeslechting bij wege van bindend advies. Bij een bindend-advies procedure vragen partijen die een geschil hebben aan een onafhankelijke derde (de bindend adviseur) om (snel) een uitspraak te doen waarmee een einde wordt gemaakt aan hun geschil. Bijkomende voordelen: (1) zekerheid dat op korte termijn een oplossing wordt bereikt, (2) een korte doorlooptijd, (3) relatief geringe kosten, (4) oordeel en deskundigheid zijn in één persoon verweven en (5) vertrouwelijkheid kan worden overeengekomen. Ik word zelf regelmatig benoemd als bindend adviseur, ik ben ervaren en durf knopen door te hakken. 

Misschien wel iets voor u? Effectief en snel procederen in crisistijd? Bindend advies!”

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten