Een Schermer vol kunst

Algemeen
Werk van Sietse Wiersma, een van de deelnemers. (Afbeelding: aangeleverd)
Werk van Sietse Wiersma, een van de deelnemers. (Afbeelding: aangeleverd)

SCHERMER - De Schermer staat zaterdag 22 en zondag 23 augustus weer in het teken van kunst. Bezoekers kunnen weer op tientallen een kijkje nemen bij de kunstenaar die vaak zelf aanwezig is. 

Een van de deelnemers is Sietse Wiersma. Hij werkt in een oude koolschuurwoning die hij heeft omgetoverd tot zijn artistieke thuisbasis. Al van jongs af aan voelde hij een grote passie voor de Nederlandse natuur. Zijn jeugd in Friesland bracht hij dan ook zo veel mogelijk buiten door. Sietse is autodidact kunstschilder en heeft zich sinds 1985 volledig op het schilderen gericht. “Langs de haren van mijn penseel zie ik een mooie en eenvoudige wereld. Een wereld, vaak realistisch en enigszins nostalgisch. De onderwerpen voor mijn schilderijen probeer ik zorgvuldig te kiezen en zo fraai mogelijk vast te leggen op linnen of paneel en met olie- of acrylverf.” 

De organisatie van de Kunstroute houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en dit betekent dat er op elke locatie een affiche is waarop duidelijk staat wat de regels zijn voor het betreden van die locatie. Zo is overal een routing is die met pijlen is aangegeven en er geldt een maximaal aantal bezoekers. Op sommige grotere locaties zijn ‘regelaars’ zijn die toezien op de regels. 

Meer informatie over de Schermer Kunstroute via www.cultuurplatformschermer.nl of volg de Facebook- of Instagrampagina van de route.