Na 65 jaar huwelijk nog steeds verliefd

Algemeen
Corrie en Leo krom 65 jaar getrouwd. (Foto: Theo Annes 06 53328812)
Corrie en Leo krom 65 jaar getrouwd. (Foto: Theo Annes 06 53328812)

ALKMAAR - Zondag 9 augustus was het feest in huize Krom, want Leo en Corrie waren maar liefst 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Pieter Dijkman bezocht het bruidspaar om hen te feliciteren met dit bijzondere jubileum.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog verhuist Leo van Den Haag naar het Brabantse plaatsje Geffen (nabij Oss) om aan te sterken. Hij komt hier terecht in een gezin van twaalf kinderen, Corrie was de oudste. “Of het liefde op het eerste gezicht was? Nou, ze vond me een vervelend ventje”, lacht Leo. “Ik zat haar ook steeds te plagen dus ik vond haar stiekem wel leuk. In 1950 was het officieel ‘aan’ en in 1955 zijn we getrouwd. Tien jaar later verhuisden we naar Oudorp en nu zijn we dus 65 jaar getrouwd. En nog steeds verliefd hoor! Kijk, iedereen is uniek en heeft zijn eigen gedachten. Daarom moet je goed naar elkaar luisteren en elkaar wat ruimte geven. En als je beiden wat water bij de wijn doet, kom je er altijd samen uit.”

Als je beiden wat water bij de wijn doet, kom je er altijd uit

In hun appartement in het Hof van Luxemburg is het deze weken warm, bloedheet. “We wonen op de bovenste etage en hebben een plat dak; dan weet je het wel. We kijken maar niet meer op de thermometer. En door corona is het ook stil; we krijgen minder bezoek van onze kinderen en kleinkinderen. Dat vinden we wel echt heel jammer, maar het is even niet anders. We vermaken ons met lezen en puzzelen, maar we hopen dat alles snel weer bij het oude is.”