Alkmaar Cruises gaat weer varen!

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: )

ALKMAAR - Na een half jaar stilliggen vanwege Corona gaat Alkmaar Cruises haar Alkmaar Packet dienst naar de Zaanse Schans weer opstarten. De eerste afvaart is morgen zaterdag 15 augustus.

Onderweg wordt een lekkere broodjeslunch met een soepje geserveerd. En aangekomen op de Schans worden de passagiers door de molenaar ontvangen die alles over zijn houtzaagmolen vertelt en op de terugreis is er appeltaart met slagroom en is de bar open voor een drankje. Met inachtneming van de huidige Corona regels kunnen 10 kleine groepjes passagiers die tot hetzelfde huishouden behoren boeken. Volgens Alkmaar Cruises manager Tjeerd Greidanus heeft het geen zin om nog langer te wachten.

Passagiers

“Eerst waren we nog hoopvol dat Corona snel voorbij zou zijn, maar nu het langer gaat duren, hebben we het schip ingedeeld in zones zodat de passagiers in groepjes bij elkaar kunnen zitten en de 1.5 meter in stand blijft. Hoewel het schip gewoonlijk tot wel 75 passagiers mag vervoeren is het geschikt gemaakt om veilig met 10 ‘huishoudens’ te varen, dus minimaal 20 personen. Passagiers krijgen zowel een eigen tafeltje binnen in de salon, als buiten op het dek toegewezen. Dus als het te koud is kan men ook allemaal lekker binnen zitten. Er is veel gedoe over ventilatie systemen, Dat speel bij ons niet, aldus Greidanus. We zetten de deuren open tijdens de vaart zodat het schip continu doortocht als het vaart. Beetje primitief, maar het werkt heel effectief. Mensen moeten wel een sjaal of iets dergelijks meebrengen.”

Voor boekingen ga naar www.alkmaarcruises.nl.