Meedenken over nieuwe burgemeester Alkmaar

Algemeen
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Alkmaar?
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Alkmaar? (Foto: Pexels.com)

ALKMAAR - Welke kwaliteiten en eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Alkmaar hebben. De gemeente Alkmaar roept haar bewoners op mee te denken en online een vragenlijst in te vullen. De huidige burgemeester Piet Bruinooge liet onlangs weten per 1 oktober zijn functie neer te leggen.

De gemeenteraad van Alkmaar roept inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners op om mee te denken over hun nieuwe burgemeester. Daarvoor is een online vragenlijst gemaakt. De vragenlijst is tot 1 oktober te vinden op https://nl.surveymonkey.com/r/Y3DQS3H. De resultaten van de vragenlijst worden door de gemeenteraad verwerkt in de profielschets.

Scholieren

Iedere inwoner van Alkmaar mag meedenken, dus ook de jongeren. Voor deze speciale doelgroep heeft de gemeenteraad middelbare scholen van Alkmaar gevraagd om tijdens de lessen maatschappijleer aandacht te besteden aan de selectieprocedure voor een burgemeester. De gemeenteraad wil jongeren hiermee stimuleren om deel te nemen aan de peiling en hún stem te laten horen. Dinsdag 27 oktober vindt de raadsvergadering plaats waarin de definitieve profielschets wordt vastgesteld. De commissaris van de Koning, de heer A.Th.H. van Dijk, is hierbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen en daarover met de raad in gesprek te gaan. Aansluitend wordt de vacature opengesteld.

Via een speciaal aangemaakte pagina op www.alkmaar.nl worden bezoekers de komende maanden op de hoogte gehouden van alle stappen in het selectieproces.