Fakkeltocht The Movie volledig coronaproof

Algemeen
The Movie wordt geopend door de wethouder diversiteit, Paul Verbruggen.
The Movie wordt geopend door de wethouder diversiteit, Paul Verbruggen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ook dit jaar is er de Alkmaarse Fakkeltocht ‘Alkmaar van en voor Iedereen’, maar tijdens deze editie geen lint aan deelnemers, wandelend met fakkels door de stad. De fakkeltocht wordt volledig coronaproof en de organisator Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN bedacht met HAL25 een alternatief programma.

De eerste zaterdag van november (7 november) wordt  ‘Fakkeltocht The Movie’ uitgezonden. In deze ‘Movie’ draait alles om het thema Verbinding. “Onze razende reporter loopt de route die we normaal gesproken lopen met de echte fakkeltocht. Zij bevraagt onderweg allerlei Alkmaarders over verbinding, met vragen als: met wie voel jij je verbonden? Op die manier ontstaat er een soort collage van inwoners van de gemeente Alkmaar”, aldus Femke Broeze van Art.1 NHN. Ook deze Fakkeltocht The Movie wordt, traditiegetrouw, geopend door de wethouder diversiteit, Paul Verbruggen. En de Alkmaarse muzikanten van Orchestre Partout, die ook op de oorspronkelijk geplande bijeenkomst zouden optreden, treden nu op in The Movie. Initiatiefneemster Mireille Sampimon is blij dat het is gelukt om een Coronaproof versie op poten te zetten. 

“Niets doen was eigenlijk geen optie. De fakkeltocht ervaar ik elk jaar als een warm bad waar we echt met elkaar stil staan bij onze verbondenheid met elkaar. Ik vind het fijn dat we op 7 november nu toch een moment van verbinding kunnen creëren.”

Fakkeltocht The Movie wordt op 7 november vanaf 17.00 uur uitgezonden via https://art1nhn.nl/fakkeltocht. De uitzending duurt ongeveer een half uur en zal in elk geval tot eind  november nog terug te kijken zijn. M