video

Protestdans in De Mare: ‘We pikken het niet meer’

Algemeen
Protestdans in De Mare voor opening sportscholen.
Protestdans in De Mare voor opening sportscholen. (Foto: aangelverd)

ALKMAAR - Helen Forouzandeh is er klaar voor om open te gaan. De eigenaar van Anytime Fitness opende anderhalf jaar geleden haar kleinschalige sportschool in De Mare en heeft door corona al vijf maanden haar zaak moeten sluiten. Daarom komt ze in actie en sluit zich aan bij de landelijke protestactie op zaterdag 27 februari.


“We houden deze een protestdans, als signaal naar Den Haag”, zegt Helen. “We pikken het niet meer dat we maar niet open mogen, terwijl wij ons - net als winkels - prima aan de regels kunnen houden. Waarom mogen wij niet 1 of 2 klanten of leden op reservering ontvangen? We kunnen afstand houden en mensen met fysieke/mentale klachten en depressies helpen. Mensen komen hier echt niet alleen om spieren te kweken; we helpen ze ook bij klachten.”

In november 2019 opende Helen Anytime Fitness haar deuren in winkelcentrum De Mare. “In maart moesten we dicht, die lockdown duurde drieënhalve maand. Nu zijn we al tweeënhalve maand dicht, met alle financiële gevolgen van dien. We krijgen uitstel voor onze huur, maar uiteindelijk zal ook dat betaald moeten worden. Al het spaargeld is verdampt en de schulden lopen op. Het kan zo niet langer!”