De Vest open voor landelijke pilot

Algemeen
Hotel Spijkers’ van ex-Ashton Brother Joost Spijkers.
Hotel Spijkers’ van ex-Ashton Brother Joost Spijkers. (Foto: Brenda de Vries)

ALKMAAR - Eindelijk weer eens een theaterbezoek? Het kan van 13 tot en met 21 april, dan openen 43 theaters en concertzalen in 19 gemeenten die zijn aangesloten bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) hun deuren. Ook Theater De Vest is tijdelijk geopend, voor voorstellingen van onder meer Joost Spijkers en een concert van de Nederlandse Bachvereniging. De Grote Kerk Alkmaar deed afgelopen weekend al mee met een landelijke testpilot voor monumenten. Alle bezoekers ondergingen op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest.

Optredens van Joost Spijkers en de Bachvereniging

De tijdelijke openstelling van de theaters en concertzalen is onderdeel van de aanpak om op een veilige manier gefaseerd de sector te openen. Voor de pilot zijn alleen VSCD-podia geselecteerd in de nabijheid van een sneltestlocatie. Uit de pilot komt o.a. informatie over de werking van de teststraten en wordt de animo van het publiek om zich te laten testen onderzocht. Alle deelnemende theaters dienen zich aan het 1,5 meterprotocol te houden, waarvan al is bewezen dat podia hiermee veilig open kunnen. Er wordt bij de programmering rekening gehouden met de avondklok zodat het publiek op tijd weer thuis is.

Toegangskaarten

Kaarten bestellen kan op www.taqatheaterdevest.nl. Bezoekers kunnen kiezen voor de hartstochtelijke muziektheatervoorstelling ‘Hotel Spijkers’ van ex-Ashton Brother Joost Spijkers (18 april). Voor de klassieke muziekliefhebber brengt de Nederlandse Bachvereniging op 18 april het bijzondere concert ‘Bach loves Vivaldi’. De voorstellingen van Peter Pannekoek (16 april) en Ronald Goedemondt/Jasper van der Veen (17 april) zijn inmiddels uitverkocht.