Gratis cursus voor inzicht in geldzaken

Algemeen
Leren omgaan met geld.
Leren omgaan met geld. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De cursus ‘Voor ’t Zelfde Geld’ start donderdag 4 november in Wijkcentrum Mare Nostrum. De gratis cursus geeft deelnemers inzicht in geldzaken. Cursisten leren onder meer hun administratie op orde te krijgen. De cursus bestaat uit zes dagdelen en wordt gegeven op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. 

Tijdens de cursus bekijk je wat je aan geld ontvangt en hoeveel je uitgeeft. Je leert een kasboek bijhouden. Je kunt je eigen administratie op orde brengen. Je weet hoe je de post kan opruimen. Je bespaart geld door op aanbiedingen te letten. De deelnemers leren ook van elkaar. Elke les is er ook aandacht voor rekenen.

Cursusboek

Je krijgt niet alleen begeleiding, maar ook een handig boek. Het cursusboek ‘Voor ‘t Zelfde Geld’ is geschreven in makkelijk Nederlands. De cursus is geschikt voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook voor anderstaligen die goed Nederlands spreken. 

Kosteloos aanmelden

Aanmelden kan via de bibliotheek: 072-5156644 of www.bibliotheekkennemerwaard.nl/taalhuis. De cursus wordt gegeven bij Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, 1825 PV in Alkmaar De Mare. Deelnemers krijgen les in een groepje van maximaal zes personen.