(Foto: aangeleverd)

Altijd wat te beleven bij Hortus Alkmaar

ALKMAAR - Een bezoek aan Hortus Alkmaar is altijd een verrassing. Verscholen tussen de gebouwen op een bedrijventerrein ligt een groen paradijs, een oase van rust, geuren en kleuren.

In de bijna 2 hectare grote tuin staan meer dan 1000 verschillende soorten planten, waaronder 800 geneeskrachtige soorten. Ook zijn er tal van vlinders, libellen, wilde bijen, vogels en amfibieën te vinden. Al jaren nestelen er in de steile overs van de watergang ijsvogels. Vanuit een speciaal daarvoor gebouwde kijkhut kunnen deze bijzondere vogels in alle rust bekeken en gefotografeerd worden.

Theetuin en terras

Na een wandeling door de tuin is het heerlijk om even uit te rusten op het terras of in het kascafé met een kopje biologische koffie of thee van zelf geplukte kruiden uit de theetuin.

Themadagen en activiteiten

Elke maand is er een themadag met steeds een ander onderwerp: 9 juni gezondheidsbeurs, 14 juli bijendag, 18 augustus beestjesdag, 21 en 22 september kunstweekend en 13 oktober herfstmarkt. Daarnaast is er een groot aanbod in workshops, cursussen en lezingen, zoals foto- en kruidencursussen, kook- en tekenworkshops en elke maand een kindermiddag. Elke eerste vrijdag van de maand doet de tuinman ´Een rondje door de tuin´ en elke eerste zondag van de maand is er een ochtendwandeling met een gids.

Muziekfestival

Zaterdag 22 juni organiseert Hortus Alkmaar samen met de Alliance Francaise en Artiance Centrum voor de Kunsten: Fete de la Musique. Op drie locaties in de tuin zijn er die dag optredens van groepen en individuele muzikanten.

www.hortusalkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten