Dertien scholen kregen Gouden Schoolkantineschaal
Dertien scholen kregen Gouden Schoolkantineschaal ((Foto: jan jong fotografie beeldproductie / Jan Jong))

Scholen in zonnetje gezet

ALKMAAR - Dertien VO en MBO-scholen zijn onlangs in het zonnetje gezet. Ze kregen 24 juni een Gouden Schoolkantineschaal uitgereikt in Stadhuis Alkmaar uit handen van de wethouder van hun gemeente.

Maar liefst dertien scholen uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis in Alkmaar een Gouden Schoolkantineschaal 2019 gekregen. Scholen laten met deze Schoolkantineschaal zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht. De vijf trotse wethouders konden de scholen uit hun gemeente met dit mooie resultaat feliciteren.

Gezonder

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. De scholen hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

JOGG

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is betrokken bij verschillende initiatieven om een gezonde schoolomgeving te creëren. Hiernaast stimuleert JOGG actief de groei van het aantal scholen met een Vignet Gezonde School in JOGG-gemeenten door de Gezonde School-aanpak, actief te verankeren in de JOGG-aanpak. Hierin werkt JOGG samen met de GGD Hollands Noorden. Ook is JOGG betrokken bij de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum om de gezonde schoolomgeving in Nederland te stimuleren.

Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten