De dikke banden race.
De dikke banden race. ((Foto: Anton Vos))

Jeugd centraal tijdens Wieler 3 daagse

ALKMAAR - De jeugd staat zaterdag 2 november centraal tijdens het gratis side event programma van de Wieler 3 daagse Alkmaar. Het Evenemententerrein tegenover het Sportpaleis staat bol van activiteiten waaronder Fixed Gear clinics en Dikke Banden Races. Deze dag start de finale avond van de Wieler 3 daagse Alkmaar al om 16.00 uur. Naast heren elite, dames en stayers staan ook jeugdige renners aan de start. Alle kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang tot het spektakel op de wielerbaan.

Het belooft een dagprogramma vol vermaak te worden met fietswedstrijden, springkussens, spellen, tekentafels, schminken, een ijskar en aansluitend het wielerspektakel op de wielerbaan. Tijdens de Family Day starten de wedstrijden om 16.00 uur. De Family Day start met Dikke Banden Races voor kinderen geboren tussen 2007 en 2012. De Klaar voor de Start Dikke Banden Races van de KNWU zijn koersjes voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Iedereen kan deelnemen op een eigen fiets – geen racefiets – en uitkomen in de eigen leeftijdscategorie. De inschrijving voor de Dikke Banden Race is geopend op klaarvoordestart.org.

Fixed Gear Clinics

Vanaf half 3 staan er Fixed Gear clinics op het programma. In snelle, korte wedstrijden rijden deelnemers wegcriteriums op baanfietsen, dus met een vast verzet en zonder handremmen. Naast hard fietsen zijn bochtentechniek en controle over de fiets de belangrijkste skills. NL Crit Series verzorgt laagdrempelige clinics voor deelnemers van alle leeftijden en alle niveaus. Het hele gezin is van harte welkom. Tijdens de finaleavond van Wieler 3 daagse Alkmaar starten er naast heren elite, dames en stayers ook jeugdige talenten op de baan. De selectie van renners wordt verzorgd door wielervereniging Alcmaria Victrix. Naast spanning en sportief spektakel is er muziek in het Wielercafé op het middenterrein van het Sportpaleis.

Meer informatie

De activiteiten van de Family Day vinden plaats op het Evenementen Terrein, Olympiaweg 26, tegenover Sportpaleis Alkmaar. Inschrijving voor de Dikke Banden Races is geopend via mijn.knwu.nl, het evenement is te vinden op de kalender onder 2 november 2019. Deelnemers dienen een eigen fiets mee te nemen, dit kan gewoon de fiets zijn waarop naar school wordt gefietst. Inschrijven voor de Fixed Gear Clinics is niet noodzakelijk. Sportpaleis Alkmaar stelt de fietsen beschikbaar, deelnemers dienen zelf een helm mee te nemen. Het complete programma van de Family Day op www.w3da.nl/familyday. Tickets voor het evenement zijn vanaf € 5,-- via dezelfde website aan te schaffen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten