'Veel belangstelling kerst te vieren met Dickens' - Familievoorstelling Scrooge in Grote Kerk Alkmaar

  Nieuws
Het artistiek team van Superstar: Sophie van Hecke, Ruud Luttikhuizen, Majella van Ispelen, Gert Jan van der Kamp, Jerry Bloem, Maarten Elout, Olaf van Rijn en Oscar Koch. (Foto: Ietje Timmermans)
Het artistiek team van Superstar: Sophie van Hecke, Ruud Luttikhuizen, Majella van Ispelen, Gert Jan van der Kamp, Jerry Bloem, Maarten Elout, Olaf van Rijn en Oscar Koch. (Foto: Ietje Timmermans) (rodi.nl)

ALKMAAR - Zondag 9 september vond de officiële kick-off plaats van de familievoorstelling Scrooge, de kerstmusical. In een volle en warme Pleinzaal van TAQA Theater De Vest presenteerde Superstar Theaterproducties de gloednieuwe muzikale bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens die 13 tot en met 26 december te zien zal zijn in de Grote Kerk in Alkmaar.
Maar liefst tien voorstellingen staan er nu gepland. “De belangstelling is groot om kerst te vieren met Dickens!”, zegt voorzitter Oscar Koch. Het zo’n honderd pagina’s tellende werkje uit 1843 heeft een tijdloze thematiek en trekt sindsdien jong en oud naar het theater. Ook deze versie is geschikt voor de hele familie, van 8 tot 88 jaar.
Speciaal voor het 500-jarig jubileum van de kerk schreef artistiek leider en regisseur Maarten Elout samen met componist en muzikaal leider Jerry Bloem een compleet nieuw stuk. “De grootse opzet van onze productie vraagt om een geheel eigen invulling terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan Dickens”, zegt Elout. De musical wordt uitgevoerd door meer dan 200 lokale podiumkunstbeoefenaars. Een fors productieteam leidt dit allemaal in goede banen en wordt op zijn beurt aangevuld met een klein leger vrijwilligers. Superstar is overigens nog op zoek naar enthousiaste Alkmaarders voor onder andere de publieksbegeleiding tijdens de shows. Nieuw deze keer is een enorme tribune over de gehele lengte van het schip. Zo heeft iedereen goed zicht op het toneel. Met Scrooge, de kerstmusical zet Alkmaar een feestelijk uitroepteken achter het jubileumjaar van de Grote Kerk!
Kaarten en info via: www.superstar.theater

Meer berichten