Nazaten Ringers bezoeken Bakkerijmuseum Medemblik.
Nazaten Ringers bezoeken Bakkerijmuseum Medemblik. ((Foto: Talitha Klaassen-Boonstra))

Nazaten Ringers blazen merknaam nieuw leven in

ALKMAAR/MEDEMBLIK - Kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen van de oprichters van de Ringers Chocoladefabriek bezochten zondag 19 mei Medemblikker bakkerijmuseum 'de Oude Bakkerij'. Hier opende zondag een pop-up-expositie over het Ringers-tijdperk. Familieleden leverden daarvoor materiaal uit het familiebezit. Na het volgen van verschillende chocoladeworkshops besloot de familie van de beroemde Alkmaarse chocoladefabrikant om de 25-jarige top-patissier Menno Spataro te vragen opnieuw chocoladeproducten te ontwikkelen die in Alkmaar onder het nostalgische merk Ringers kunnen worden verkocht.

Met het op de markt brengen van nieuwe Ringers chocolade willen de nazaten van de oprichters van de Ringers Chocoladefabriek vooral de herinnering levend houden aan deze episode in de Alkmaarse geschiedenis. Het gaat om kleinschalige productie. De eerste producten worden in het najaar geïntroduceerd. Vooralsnog gaat het alleen om Ringers repen en bonbons. Mallen die zijn gebruikt voor de chocoladeproducten zullen daarna worden verwerkt als gevelbeplating in een nieuwbouwdeel van de gerestaureerde Ringersfabriek. Kees Klaassen van de oud-Hollandse snoepwinkel 'In de Soete Suykerbol' aan de Voordam gaat een belangrijke rol spelen bij de verkoop en distributie van de nostalgische Ringers producten.

Menno Spataro uit Hoorn volgde de mbo-opleiding Brood & Banket aan het Horizon College in Heerhugowaard en volgde daarna masteropleidingen patisserie en chocolaterie bij het Culinair Centrum Beverwijk. Tijdens zijn studie won hij al de prestigieuze vakprijs voor jonge talentvolle patissiers Gouden Gard. Daarna reisde hij enkele jaren de wereld over als lid van het innovatieteam van chocoladedecorateur Dobla in Heerhugowaard. In juni opent hij in Hoorn zijn eigen chocolade-atelier en patisserie. Hier worden de nieuwe Ringers-producten worden vervaardigd.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten