Zijn liefde voor het onderwijs is nooit verminderd
Zijn liefde voor het onderwijs is nooit verminderd ((Foto: aangeleverd))

PCC Heiloo zwaait directeur Dick Ramler uit

HEILOO - Het Petrus Canisius College neemt afscheid van directeur Dick Ramler die aan het eind van dit schooljaar met keuzepensioen gaat. De directeur, die veel heeft betekend voor met name PCC Bergen en PCC Heiloo, wordt 4 juli feestelijk uitgezwaaid.

In 2007 trad Ramler, van oorsprong docent geschiedenis, aan als directeur van PCC Bergen. Onder zijn leiding vond een fikse modernisering plaats van het monumentale schoolgebouw. Er kwam een lichtstraat, een mediatheek, en nadat zijn invloed ook merkbaar werd in het pedagogische klimaat, vonden steeds meer leerlingen de weg naar de school.

Overstap

In 2012 maakte hij de overstap naar PCC Heiloo, toen nog een verouderd schoolgebouw van 160 meter lengte, dat in de winter niet warm was te stoken. Het gebouw zou plaatsmaken voor nieuwbouw en niet voor het eerst in zijn carrière kreeg de directeur te maken met de uitdagingen van tijdelijke huisvesting en sloop: Ramler: "We maakten er samen een duurzaam gebouw van, waarbinnen ruimte kwam voor een gezonde leefstijl, want dat wilden we onze leerlingen echt meegeven. De ongezonde automaten gingen er dus uit en we zorgden voor een gezonde schoolkantine. Die doet het prima, we krijgen binnenkort weer de gouden schoolkantine-schaal!''

Liefde

Zijn liefde voor het onderwijs is nooit verminderd: "Een school moet een veilige omgeving bieden, waar leerlingen zichzelf mogen zijn én waar ze zich kunnen ontplooien. Het is belangrijk om te kijken naar wat een kind nodig heeft. Juist ook daarom heeft de identiteit van onze school met zijn zes kernwaarden mij altijd zo aangesproken; het gaat om de menselijke maat en echte persoonlijke aandacht. Een leerling moet het gevoel hebben dat hij gezien wordt en in zijn waarde wordt gelaten'', besluit Ramler.
Op donderdag 4 juli vanaf 15.00 uur vindt op PCC Heiloo aan De Dors 2 een afscheidsreceptie plaats. Geïnteresseerden zijn hartelijk welkom.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten