'Niet alleen maar foto's van de Grote Kerk' - Fotowedstrijd Perspectief verlengd tot eind mei

  Nieuws
Een van de ingezonden foto's. (Foto: Jaap Koer)
Een van de ingezonden foto's. (Foto: Jaap Koer) (rodi.nl)

ALKMAAR - De fotowedstrijd Perspectief is verlengd tot en met 28 mei. De wedstrijd - een samenwerking tussen het Stedelijk Museum, Artiance en het Fotocafé van Artiance - is voor zowel professionals als amateurs, dus iedereen kan foto's uploaden en prijzen winnen. Volgens Jan Meurs van het het Fotocafé zijn alle foto's welkom.
"Het gaat dus niet alleen maar om foto's van de Grote Kerk, al blijven die natuurlijk altijd welkom. Het gaat ook om foto's van de stad zelf, gewoon iets wat je ziet op straat. Dat kan een hond zijn die tegen een lantaarnpaal plast of een van de activiteiten in mei, zoals de Klim naar de Hemel, het 5 mei bevrijdingsfestival of de Alkmaar City Run. De Grote Kerk kijkt uit over de hele stad dus foto's van het straatbeeld zijn welkom."

Prijzen

De jury bestaat uit burgemeester Piet Bruinooge, HVA-voorzitter Leen Spaans, fotograaf Bas Losekoot, Ema Najetovic van Shuffle en conservator Christi Klinkert. De drie meest bijzondere foto's krijgen een cadeauvoucher van Cameraland ter waarde van 200, 100 en 50 euro. Wie de publieksprijs wint, krijgt een luxe fotoalbum. Foto's uploaden kan tot en met 28 mei via het kopje evenementen op www.artiance.nl. De foto's worden vervolgens van 28 juli tot 7 september geëxposeerd in de Grote Kerk.

Meer berichten