Witte Wieven klaar om te ontspruiten - Een volksverhaal komt tot leven

  Nieuws
Nu het immense bloemenveld is ingezaaid, is de eerste stap in het unieke kunstproject gezet. (Foto: Willeke Ranzijn)
Nu het immense bloemenveld is ingezaaid, is de eerste stap in het unieke kunstproject gezet. (Foto: Willeke Ranzijn) (rodi.nl)

LANGEDIJK/ALKMAAR - Midden in de prachtige natuur van het Noord-Hollandse Geestmerambacht verrijst de theatrale installatie Witte Wieven. In een kolossale zee van witte bloemen, verschijnen zeven vrouwenfiguren, die samen het volksverhaal van de Witte Wieven vertellen.
De Witte Wieven zijn elke dag weer anders. In het voorjaar ziet men de zeven dames groeien, in de zomer bloeien en in de herfst verwelken. Een bijzondere en mythische reis in vogelvlucht langs de kindertijd, de volwassenheid en de oude dag. Een beeldend kunstproject over vergankelijkheid van de Alkmaarse kunstenares Linda Anneveld, van Compagnie DaaD. Zeven witte dames, de wind laat ze dansen in een mistbank van bloemen. Ze willen je wat vertellen...

De eerste stap

Het immense bloemenveld is inmiddels door Linda ingezaaid, met in de hoofdrol de witte kantbloem. Een prachtige, fijnmazige bloem die meer dan één meter hoog wordt en de mysterieuze mistbanken rondom de Witte Wieven vormt. Linda Anneveld: "Als je de grote hoeveelheid zaadjes geplant hebt en je zachtjes de grond harkt, vraag je je vol spanning af of de zaadjes allemaal hun werk gaan doen en beginnen te ontspruiten."
Heerlijke wandeling

De Witte Wieven zijn vanaf heden tot en met 7 oktober te bezoeken. Te voet of op de fiets. Volg hiervoor de oever van het meer Geestmerambacht. Volg vanaf paviljoen De Zuidpunt de oever van het meer en ga helemaal rond. Dat kan over het wandelpad, maar op veel plaatsen ook dichter langs de oever, over onverhard terrein.
De Witte Wieven wandeling heeft twee startpunten: Paviljoen De Zuidpunt , Nauertogt 28, Broek op Langedijk en Beheerkantoor Geestmerambacht, Klaregroetweg 1, Noord-Scharwoude. Witte Wieven is gratis te beleven zodat een zo breed mogelijk publiek van de kunst kan genieten.
Meer informatie op compagniedaad.nl/witte-wieven

Meer berichten