'Samen nog meer banen realiseren' - Extra banen voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

  Nieuws

ALKMAAR - Elly Konijn-Vermaas (wethouder en voorzitter van RPAnhn) klom vrijdag 13 juli samen met managers en directeuren van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) symbolisch naar ‘de hemel’ op de grote kerk in Alkmaar. Aanleiding: de 1705 extra banen die gerealiseerd zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De doelstelling van 926 extra banen tot en met 2017 is hiermee ruimschoots overschreden.
Elly Konijn-Vermaas is erg ingenomen met de prestaties van het WSP-NHN en de regio: “Met de klim staan we symbolisch stil bij dit resultaat. De klim staat ook voor de wil om vooral verder te klimmen en samen nog meer banen te realiseren. Deze actie benadrukt dat de goede samenwerking in onze regio een belangrijk factor is die bijdraagt aan ons succes. Het WerkgeversServicepunt speelt hierin een actieve rol. Eén aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen.”

Banenafspraak

In het WSP-NHN werken gemeenten, UWV en de SW-bedrijven samen om mensen met een uitkering duurzaam aan werk te helpen. In RPAnhn werken werkgevers, werknemers, gemeenten, UWV en onderwijs samen om arbeidsmarktvraagstukken, waaronder de banenafspraak, aan te pakken.

Meer berichten