Internationaal toptalent in Schermerhorn

  Nieuws
De Zuid-Koreaanse pianiste Eunhee Baek. (Foto: aangeleverd)
De Zuid-Koreaanse pianiste Eunhee Baek. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHERMERHORN - Jong internationaal toptalent uit Zuid-Korea, Hongarije en Spanje spelen zondagochtend 19 augustus om 11.00 uur in de Grote Kerk Schermerhorn.
De Zuid-Koreaanse pianiste Eunhee Baek (1991) begon op driejarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste concert gaf ze op dertienjarige leeftijd in de Kumho Art Hall in Seoul, en daarna zouden nog vele recitals en concerten volgen. En nu dus op 19 augustus in Schermerhorn. Ze speelt werk Liszt, Skriabin en Ravel.
De Hongaarse cellist Gergely Devich (1998) wordt op de vleugel begeleid door de Spaanse pianist Àlex Ramírez. Gergely begon op 8-jarige leeftijd met cellospelen. Op zijn zestiende won hij al de derde prijs bij de Eurovision for Young Musicians 2014 Cologne. Net als Eunhee Baek volgt hij deze zomer de masterclasses bij TIHMS, de instelling die ook de concerten organiseert. De Spaanse pianist Àlex Ramírez ontving zijn ‘gevorderde graad met eer’ aan het conservatorium van Barcelona. Àlex is onder meer geïnteresseerd in hedendaagse muziek en werkte bijvoorbeeld ook samen met het Puppet Theatre Company 'Etcétera'. Zondag begeleidt hij de cellist in composities van Chopin en Bach.
De Masterclasses, die in de Remonstrantse kerk te Alkmaar worden gehouden, zijn ook voor publiek toegankelijk. Meer informatie hierover een kaarten voor het concert in Schermerhorn via www.tihms.com.

Meer berichten