Eerste hulp bij DigiD in bieb

  Nieuws

ALKMAAR - De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus van viif dagdelen: ‘Eerste hulp bij DigD, werken met de digitale overheid’. De cursus start dinsdagmiddag 4 september in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.
Deelnemers leren hoe ze handige informatie kunnen vinden en hoe ze iets moet aanvragen, bijvoorbeeld via de website van je gemeente of de Berichtenbox van de overheid. Deelnemers maken met een kleine groep gebruik van computers van de bibliotheek. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders en zij garanderen dat de privacy tijdens de cursus gewaarborgd is. De cursus is voor iedereen die al een beetje bekend is met het gebruik van internet en een e-mail adres heeft.
De cursus die 4 september begint bestaat uit vijf dinsdagmiddagen van 13.30 tot 15.00 uur. De volgende cursusdagen zijn 11, 18, 25 september en 2 oktober. Deelname is gratis maar het benodigde werkboek kost € 10,00 (bij inschrijving te voldoen). De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Meer berichten