Kermisactie voor gezinnen die minder te besteden hebben

  Nieuws
Iedereen moet de kans krijgen naar de kermis te gaan. (Foto: aangeleverd)
Iedereen moet de kans krijgen naar de kermis te gaan. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook de Alkmaarse kinderen uit de gezinnen die minder te besteden hebben. Daarom is besloten dat kinderen uit deze gezinnen, in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar, elk zes gratis kermismuntjes kunnen ontvangen. Zo kunnen zij, net als ieder ander kind naar de Alkmaarse Zomerkermis die vanaf 24 augustus tot en met 2 september in de stad is.
In Alkmaar wonen ongeveer 1600 kinderen, in de leeftijd vanaf vier tot en met zeventien jaar, in een gezin met een minimuminkomen. De gemeente geeft alleen gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met het minimuminkomen die in de gemeente Alkmaar wonen. De meeste gezinnen zijn bij de gemeente geregistreerd en ontvangen automatisch bericht via de Alkmaarpas hoe ze de kermismuntjes kunnen ontvangen.

Alkmaarpas

Het tegoed van zes kermismuntjes a € 1,50 per stuk is vanaf heden zichtbaar op de Alkmaarpas. Kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Voor de kinderen van vier tot en met elf jaar staat het tegoed bij één van de ouders op de pas. De Alkmaarpas kan niet op de kermis gebruikt worden. Daarom ontvangt de pashouder een persoonlijk bericht via de Alkmaarpas-app waar en wanneer de kermismuntjes opgehaald kunnen worden. Na 24 augustus is er geen mogelijkheid meer om de muntjes op te halen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Meer berichten