Verbindende buurtlunch tegen eenzaamheid

  Nieuws

ALKMAAR - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren verschillende filialen van Albert Heijn in samenwerking met Sensoor, de Landelijke Luisterlijn, gezellige buurtlunches. Buurtbewoners gaan met elkaar en vrijwilligers van Sensoor in gesprek. In Alkmaar kan men terecht bij het filiaal aan de Van Ostadelaan. Vrijwilligers van Sensoor zijn aanwezig bij de lunches om bezoekers te informeren over eenzaamheid en voor een goed gesprek.
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Gezamenlijk genieten van een lekkere lunch is een uitgelezen kans om die verbondenheid deels te herstellen en elkaar beter te leren kennen. Sensoor en Albert Heijn streven naar een samenleving waar mensen elkaar ontmoeten en wat meer tijd en aandacht voor elkaar kunnen hebben. Op de tafels liggen kaartjes met prikkelende vragen die tafelgenoten aan elkaar kunnen stellen om zo makkelijker een gesprek te starten. Ook worden er kaarten uitgedeeld waarmee de deelnemers elkaar kunnen uitnodigen om nog eens nader kennis te maken of samen iets leuks te gaan doen. Op die manier ontstaan er blijvende contacten en wordt eenzaamheid zo veel mogelijk verzacht.
De Week tegen de Eenzaamheid is een initiatief van de Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, waar Sensoor kernlid van is. Kijk voor meer informatie op www.samentegeneenzaamheid.nl en www.sensoor.nl.
De lunch in het filiaal aan de Van Ostadelaan 294 is van 11.30 tot 13.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten, maar vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden voor de lunch kan alleen in de winkel.

Meer berichten