Groot Dictee Heiloo Junior

  Nieuws

HEILOO - Op het PCC in Heiloo werd woensdagmiddag 31 mei voor de tweede keer het Groot Dictee Heiloo Junior gehouden. Vorig jaar staken Koen Elbers (directeur van Obs Meander) en Rob van Veen (afdelingsleider van het PCC) de hoofden bij elkaar om voor de leerlingen van de groepen 8 van alle Heilooër basisscholen een spellingswedstrijd te organiseren.
Het Groot Dictee Heiloo Junior heeft als doel om taal nog meer onder de aandacht te brengen bij de leerlingen, alvast kennis te maken met wat zij kunnen verwachten op de middelbare school en om de ‘taalslimme’ kinderen uit te dagen. Inzet van deze strijd is de wisseltrofee die de best presterende school een jaar lang in bezit mag hebben. Natuurlijk werden ook de individuele prijswinnaars niet vergeten. Wethouder Elly Beens kreeg dit jaar de eer om de tien zinnen voor te mogen lezen. “Wat een ontzettend leuk initiatief dat een echt een traditie gaat worden hier in Heiloo”, aldus de wethouder.
Dit jaar ging het team van de Benedictusschool wederom met de schoolprijs aan de haal en was Luteijn Kampstra (De Duif) met maar zeven foutjes de individuele winnares. Zij won een prachtige pen met inscriptie. Tweede en derde prijzen werden gesponsord door de gemeente en de bibliotheek.

Meer berichten