Ploggers & Planderaars ruimen het op: Project “de PRULLENMAND”

Algemeen
Buurtbeheerder Jack Burke overhandigde Mevrouw Bijl een kleine attentie vanwege haar inzet.
Buurtbeheerder Jack Burke overhandigde Mevrouw Bijl een kleine attentie vanwege haar inzet. (Foto: )

Iedereen kan zelf bijdragen aan een schonere leefomgeving. Veel mensen steken de handen uit de mouwen wanneer ze buiten zijn. Zo zijn er wandelaars ‘planderaars’ die onderweg zwervend afval op straat oprapen. Tijdens het joggen, hardlopen verzamelen ‘ploggers’ tijdens hun Plog-run ook afval.

Regio - Het idee is overgewaaid uit Zweden. Je doet een goede training in de buitenlucht en helpt mee de woonomgeving schoner te krijgen.

Mevrouw Bijl 74 jaar woont vanaf 1988 in Alphen aan de Preludeweg en is een echte Planderaar. “Je kunt jezelf er groen en geel aan ergeren, maar als je het opraapt is het weg. En uiteindelijk wordt de buurt er ook weer mooier op”. Het houdt je jong net als mijn andere hobby, mijn 27 kleinkinderen.
Buurtbeheerder Jack Burke van Woonforte overhandigde haar een kleine attentie vanwege haar inzet.

In 2019 bestond Fonds Alphen 25 jaar en hield een prijsvraag. Het idee van de Prullenmand werd ingediend. Fonds Alphen wil enthousiaste ploggers en plandelaars maandelijks in deze rubriek belonen met een leuke bonus. Wie wordt er ‘plogger/plandelaar van de maand’? Ergens in Alphen kunt u zomaar verrast worden door een gulle gever!