Positief opvoeden centraal in online opvoedcafé van BOUNZ

Algemeen
Positief opvoeden is volgens de organisatie niet gemakkelijk en gaat niet vanzelf.
Positief opvoeden is volgens de organisatie niet gemakkelijk en gaat niet vanzelf. (Foto: Archief)

Het BOUNZ online opvoedcafé uit Reeuwijk op maandag 21 juni om 19.45 uur staat dit keer in het teken van opvoeden. Positief opvoeden is volgens de organisatie niet gemakkelijk en gaat niet vanzelf. Je moet leren waar je op kunt letten en hoe je dit kunt volhouden. Gelukkig zijn er manieren die je hierbij kunnen helpen. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de levensfases en ontwikkeling van je kinderen.

Reeuwijk- Voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar is het volgens de organisatie allerbelangrijkste dat ze zich veilig hechten aan jou. Dit betekent veel knuffelen, je kind goed verzorgen en veel praten tegen je kind.

Een kind van 2, 3 of 4 jaar oud ontwikkelt zich razendsnel. Ze leren praten, worden zindelijk en ze begrijpen steeds meer van de wereld om zich heen.

Kinderen vanaf 5 jaar worden steeds zelfstandiger. Ze kunnen steeds beter voor zichzelf zorgen, zoals zichzelf aankleden, wassen en eten. Geef je kind de ruimte voor deze zelfstandigheid.

Jongeren van 12 tot en met 16 jaar worden nog zelfstandiger. Ze gaan naar de middelbare school en worden ook emotioneel steeds zelfstandiger. Leeftijdsgenoten worden belangrijker en ze gaan op zoek naar hun eigen identiteit. Wie ben ik? En wat vind ik belangrijk?

Wil jij ook graag positief opvoeden en leren om je kind positief te benaderen? Zodat hij of zij opgroeit in een veilige, positieve en fijne omgeving? Sluit dan aan op 21 juni tijdens het online ouder - opvoeder café.

Gegevens

Datum: maandag 21 juni
Tijd: 19.45 uur
De online bijeenkomst is kosteloos te volgen.

Meld je aan voor het BOUNZ online opvoedcafé via bounz@groeidoorervaring.nl. Samen met andere opvoeders / ouders gaan we met elkaar in gesprek. Na aanmelding ontvang je een link om in te loggen.

BOUNZ is gericht op de pijlers van recovery. Hun motto is: Samen maken we een sprong vooruit.

https://groeidoorervaring.nl/bounz/

Kijk voor meer informatie op de onderstaande website

groeidoorervaring.nl

E-mail naar bounz@groeidoorervaring.nl of bel naar 06-53401121.