Dorpsoverleg Boskoop in overleg over centrum

Algemeen
Foto ter illustratie van Boskoop.
Foto ter illustratie van Boskoop. (Foto: Helga Boudestein)

Dorpsoverleg Boskoop vindt dat de dorpskern van Boskoop verpaupert. Er is volgens het overleg veel leegstand: pandjesbazen kopen panden in het centrum om kamers te verhuren aan arbeidsmigranten. De gemeente is momenteel bezig met de ontwikkeling van een plan voor het centrum. Het Dorpsoverleg heeft daarom onlangs op hoofdlijnen tien kernpunten gedefinieerd en deze zijn met de gemeente Alphen aan den Rijn (wethouders en raad) gedeeld.

Boskoop- “Het gaat hierbij niet om het plaatsen van een bankje of boompje hier en daar, maar om een gedegen plan waarbij de samenhang tussen dorpskern noord en zuid gewaarborgd blijft en de dorpskern weer levendig maakt”, vertelt het Dorpsoverleg. “Uitwerking van het plan vergt tijd, inzicht, saamhorigheid en soms ook diplomatiek overleg. Daar hebben wij echt vrijwilligers voor nodig die zich hiervoor willen inzetten en samenwerken met de gemeente en belanghebbenden (bijvoorbeeld de retailers) in de dorpskern.”

Het is alweer zeven jaar geleden dat Boskoop is opgegaan in de fusiegemeente Alphen aan den Rijn. In 2015 heeft een aantal Boskopers de stichting Dorpsraad Boskoop opgericht met als doel om op te komen voor de Boskoopse belangen.