Floreant VR1 speelt gelijk in bekerwedstrijd

De twee speelsters gaan vol voor de bal.
De twee speelsters gaan vol voor de bal. ((Foto: Marjolein Kalisvaart - van Beem))

BOSKOOP- Floreant VR1 heeft zondag gelijk gespeeld in de tweede bekerwedstrijd met 2-2. De tegenstander was EMM’21 uit Roelofarendsveen. Het was de eerste thuiswedstrijd sinds vorig jaar.

Om 13.00 uur was de aftrap voor de tweede bekerwedstrijd van Floreant. De thuisploeg begon sterk en kon al snel de bal rondtikken vanuit de achterhoede naar voren. Hier en daar miste de scherpte, waardoor EMM de bal al snel kon terug kon winnen. Floreant voetbalde soms met te weinig beweging, wat er voor zorgde dat het soms lastig was om een aanval op te zetten. De thuisploeg slaagde er wel in om een paar keer door de verdediging te komen. In de 27ste minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Door een lange bal van Babs Kooter naar Naomi Seegers kon zij de 1-0 maken door de bal over de uitkomende keepster te tikken en vervolgens de bal in het doel te schieten. De thuisploeg bleef doorgaan met aanvallen, maar slaagde er niet in om voor de rust nog een doelpunt te maken.

Na de rust kwam EMM’21 scherper terug en kwam er meer dreiging naar voren van de uitploeg. Hierdoor moest de verdediging van de thuisploeg vaker ingrijpen. Dit zorgde voor meer ruimte voor de thuisploeg om er snel uit te komen, maar EMM bleef goed opletten en kwam er goed tussen. In de 53ste minuut had Marjolein Kalisvaart een ongelukkige sliding in de 16-meter, waarbij de bal tegen haar hand kwam. Hiervoor kreeg de uitploeg een penalty en werd het 1-1. In de 55ste minuut begon de thuisploeg met wisselen. Isis Kerger en Renee Kooter kwamen voor Iris van der Loo en Nikki van Luijk. De thuisploeg moest op haar hoede blijven van meer druk van de uitploeg. Na een mooie aanval vanuit het midden kon Rosalie Baerwaldt in de 69ste minuut een steekpass geven richting Marlène van de Bosch die naar het doel sprintte en de 2-1 binnenschoot. Niet veel later in dezelfde 69e minuut kon de uitploeg de gelijkmaker binnen schieten door de verdediging van de thuisploeg te passeren, 1 op 1 te komen met de keepster Samar Vonk en de bal in het doel te schieten. De thuisploeg was nog een paar keer gevaarlijk met Amber van Drunen die vanaf de linkerkant in het strafschopgebied kon dribbelen en de bal kon voorgeven, maar de bal ging er niet meer in. Beide ploegen bleven proberen, maar de stand bleef op 2-2 staan bij het eindsignaal.

Zondag speelt Floreant de derde bekerwedstrijd thuis tegen Steeds Hooger om 13.00 uur.