Noord hoofdlocatie voor Cinekid Festival

Algemeen
'Voor veel kinderen is een bioscoopbezoek de eerste keer dat zij zo direct in aanraking komen met cultuur.'
'Voor veel kinderen is een bioscoopbezoek de eerste keer dat zij zo direct in aanraking komen met cultuur.' (Foto: aangeleverd)

NOORD - ‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival 13 oktober met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst. Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam-Noord bij Pathé Amsterdam-Noord en festivals in het hele land, van Groningen tot Rotterdam. 

Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 tot 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Dit alles maakt Cinekid een ware belevenis en misschien een leuk gezinsuitje in de herfstvakantie. Cinekid verhuist dit jaar vanuit de oude locatie op het Westergasterrein naar het Amsterdamse Buikslotermeerplein in Pathé Amsterdam-Noord. Een dynamische omgeving met grote ambities om uit te groeien tot een culturele ontmoetingsplek. Dankzij de Noord/Zuid lijn bevindt Cinekid zich maar op enkele minuten vanaf Amsterdam Centraal, zodat het festival voor iedereen eenvoudig bereikbaar is. Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk: “Dit is heel goed nieuws voor alle kinderen in Noord. De komst van Cinekid Festival op het Buikslotermeerplein is een eerste stap in het waarmaken van onze grote ambities voor dit cultuurplein. Hartelijk welkom aan het leukste kinderfilm- en mediafestival ter wereld.”. Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn er trots op dat Cinekid heeft besloten om haar prachtige festival vanuit het nieuwe Pathé Amsterdam-Noord te laten plaatsvinden. Voor veel kinderen is een bioscoopbezoek de eerste keer dat zij zo direct in aanraking komen met cultuur.”

Het programma staat vanaf 30 september online. Dan start ook de kaartverkoop via cinekid.nl.