Beverwijkse Sportaanbieders organiseren ‘Dag van de Sport’: ‘Welke sport past bij jou?’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Bijna 30 Beverwijkse sportaanbieders zetten op zaterdag 21 augustus de deuren open van hun sportaccommodatie zodat iedereen kennis kan komen maken met de sport, de club en de leden. De Beverwijkse Dag voor de Sport is in augustus het leukste, actiefste en gezelligste dagje uit voor jong en oud. Iedereen is deze dag welkom om mee te komen doen.

Op zaterdag 21 augustus

Het idee is voortgekomen uit het Beverwijkse Sportakkoord en het daaraan verbonden Leefstijlakkoord. Het Leefstijlakkoord is een samenwerking tussen de gemeente, zorg- en welzijnsorganisaties, ondernemers en sportverenigingen in Beverwijk.

Welke sport past bij jou? Je wilt graag een sport beoefenen en meer bewegen. Maar je weet nog niet welke sport of activiteit bij jou past. Twijfel je of je liever individueel beweegt of juist in groepsverband? Ben je iemand die ‘balgevoel’ heeft of toch liever met cardio of krachtsport bezig is? Zoek je een combinatie van lichaam en geest of wil je liever fysiek tot het uiterste gaan? Er is geen beter moment dan de Dag van de Sport om dit uit te zoeken. Er zijn zoveel mogelijkheden. Kom het zelf ervaren op zaterdag 21 augustus. Of je nu alleen komt of met het hele gezin. Iedereen is welkom, jong en oud.

Waarom een ‘Dag van de Sport’? Sporten en bewegen is leuk, maar samen sporten is nog veel leuker! Mensen die meer bewegen en sporten zijn lichamelijk en geestelijk fitter. Sport heeft ook een belangrijke sociale functie. Het zorgt namelijk voor verbinding tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging als ontmoetingsplek. Banden tussen groepen met verschillende sociale achtergronden worden versterkt door gezamenlijk aan lichaamsbeweging te doen. Sporten en bewegen verbetert eigenlijk aan alle kanten de kwaliteit van leven.

Voor de sportaanbieders genoeg redenen om de ‘Dag van de Sport’ te organiseren.

Wie doen er allemaal mee? Een grote diversiteit aan sportaanbieders, van volleybal en voetbal, tot tai chi en krachttraining. Voor elk wat wils. Via www.dagvandesport.nl kun je direct zien welke aanbieders hun deuren open hebben gezet.

Op diverse locaties in Beverwijk (bijvoorbeeld bij het gemeentehuis, de bibliotheek, het sportfondsenbad, winkels Plantage) is een routekaart te halen. Ook op onze website kun je hem vinden. Deze routekaart laat precies zien wie er mee doen en waar deze aanbieder zich in Beverwijk bevindt. De kaart is eenvoudig te downloaden.

Hoe beslis je? ‘’Wij denken dat je deze dag ongeveer drie sporten zou kunnen uitproberen. En hoe leuk is het om jezelf vooral nu eens te verrassen. Maak bijvoorbeeld eens kennis met een sport waarvan je vooraf denkt dat hij niet bij je past. Wie weet’’, aldus de organisatie.

En hoe dan verder? Na afloop ontvang je een ‘goodiebag’. Naast iets ‘gezonds’ zit er ook een ‘strippenkaart’ in. Met deze strippenkaart kun je binnen drie maanden nog een keer gratis een proefles volgen. Het inplannen hiervan doe je via de site van de sportaanbieder.

‘’Wij maken er deze dag een feestje van. Doe jij mee?’’

Afbeelding