Gevestigde namen op Young Art Festival 2018 - Evenement lokt weer veel publiek naar Park Westerhout

  Nieuws
Zwart Licht is weer van de partij. (foto website Young Art Festival)
Zwart Licht is weer van de partij. (foto website Young Art Festival) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Park Westerhout staat op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli in het teken van Young Art Festival. Een sinds 2004 terugkerend muzikaal en artistiek fenomeen in Beverwijk. De opbouw startte al enkele weken geleden. Maar de grote groep vrijwilligers en kunstenaars zijn dezer dagen echt aan de slag om het mooie park om te toveren tot een tweedaagse beleving.

Met drie podia komt het Young Art Festival alle muziekliefhebbers tegemoet. Van soul tot rock, en van hiphop en punk naar techno, en alles ertussen. Naast muziek zijn er net als voorgaande jaren weer een fantastische kunstroute te bewandelen en interactieve projecten te beleven. Je komt ook vast het Convoi tegen, een bewegende voorstelling waarin alle disciplines aan bod komen, dit jaar in het teken van de welbekende ‘Hoogovens’.
Van al dat dansen en bewonderen de hele dag krijg je honger, daarom staat er een verscheidenheid aan foodtrucks verspreid over het terrein waar je kunt genieten van bijzondere wereldse gerechten maar ook gewoon een authentiek patatje kunt scoren. Mocht je nog niet besloten hebben hoe je naar het festival afreist… Het is raadzaam te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen, vanaf station Beverwijk wordt de route aangegeven.

Social media
Het blokkenschema staat online op de website en social media kanalen van Young Art Festival, zo mis je niets van jouw favoriete artiesten. Er worden dit jaar tijdens het evenement géén programmaboekjes uitgedeeld om papierverspilling te voorkomen. Zorg dus dat je de #YAF18 app download of raadpleeg de borden op het terrein, daar vind je ook de plattegrond. Met de app kun je meer gave dingen, denk aan een heuse audiotour. Dus haal die kekke koptelefoon bij de balie en kom alles te weten over de kunstobjecten en geschiedenis van het festival en park.
Een andere duurzame actie is het anti-wegwerpbeleid, waarbij net als vorig jaar in herbruikbare hardplastic glazen geschonken wordt, om enorme bergen plasticafval tegen te gaan. Hoe werkt dit? Bij binnenkomst krijg je een groen muntje, daarmee haal je een glas bij de bar. Leeg? Bewaar hem voor de volgende bestelling (in ruil voor een verse) of lever hem in en je krijgt weer een groen muntje. Bij verlies van een glas betaal je een half muntje voor een nieuwe.
Bekende artiesten
De afgelopen dagen of zelfs weken is het warm en droog en dat merk je goed aan de natuur. De organisatie roept op om goed uit te kijken met sigaretten en vuur.
Ook dit jaar staan er weer een hoop fijne, opkomende en gevestigde artiesten op het programma, zowel bands als singer songwriters en dj’s. Namen als Zwart Licht (Hayzee, Akwasi en Leeroy zijn dus terug!), NEMSIS (timmert aan de weg met hun dynamische Indie Rock), de Amsterdamse band Jagd en Fata Boom zullen veel publiek trekken.
De tickets gaan momenteel hard. Zorg dus dat je niet misgrijpt en haal jouw tickets in de voorverkoop online. Meer info: www.youngartfestival.nl.

Meer berichten