Volleyen op hoog regionaal niveau.
Volleyen op hoog regionaal niveau. ((Foto: Machella Volgers))

'Super Saturday' bij Madjoe

ENKHUIZEN - Volleybalvereniging Madjoe heeft zaterdag 16 november gebombardeerd tot Super Saturday. Naast twee spannende wedstrijden in Sporthal De Drecht op het hoogste niveau in de regio, worden extra activiteiten georganiseerd om spelers en publiek te vermaken.

Super Saturday is vorig seizoen ontstaan en zo goed bevallen dat Madjoe er een terugkerend evenement van heeft gemaakt. Oud-speler Heren 1 en vrijwilliger Alex Krommenhoek: "Het belooft een waar volleybalfeest te worden met volle tribunes en een after party in de gezellige Madjoekantine Time Out."

Schot in de roos

Vorig seizoen werd Madjoe Heren 1 op het laatste moment ingedeeld in de landelijke tweede divisie, in de regio Noordoost Nederland. Alex: "Afstemming van thuiswedstrijden met die van Dames 1 was niet meer mogelijk omdat de competitie-indelingen al waren gemaakt. Zodoende speelden de heren en dames slechts tweemaal op dezelfde dag een thuiswedstrijd in De Drecht. Madjoe maakte van de nood een deugd door deze twee zaterdagen te bombarderen tot Super Saturday. Het bleek een schot in de roos waar veel volleyballiefhebbers van genoten hebben."

Elite teams

Hoewel het indelingsprobleem dit seizoen niet meer bestaat en de beide eliteteams van Madjoe veel vaker samen te bewonderen zijn, houdt Madjoe vast aan de piepjonge traditie van Super Saturday. "Twee zaterdagen per jaar pakken we uit met muziek en feestelijkheden waardoor de sfeer in de hal en de kantine op deze dagen nog specialer is."

Tribune bomvol

Sponsoren worden uitgenodigd om de beide teams te komen aanmoedigen en krijgen een drankje aangeboden. De tribune zal bomvol zitten. Bij thuiswedstrijden van Madjoe is sowieso geen reden tot klagen over het aantal supporters, maar voor Super Saturday wordt extra drukte verwacht. "Er zal muziek klinken tijdens het inspelen, de time-outs en veldwissels, zoals ook vaak bij eredivisiewedstrijden het geval is. Omdat 16 november tevens de datum is van de intocht van Sinterklaas, trakteren Pieten de aanwezige kinderen op pepernoten. Na afloop feesten we door in de kantine van Madjoe, iedereen is welkom", vertelt een enthousiaste Alex.

Speeltijden

Madjoe Dames 1 vangt 16.30 uur aan tegen Prima Donna Kaas - Huizen. De heren van Madjoe 1 spelen om 19.00 uur tegen Lycurgus 2 uit Groningen, ook een kanshebber voor de titel. Alex Krommenhoek: "Hoe de wedstrijden ook zullen verlopen, het zal vooral gezellig worden in De Drecht, voor jong en oud."

Meer berichten