Peuters en kleuters werken met techniek en garage.
Peuters en kleuters werken met techniek en garage. ((Foto: aangeleverd))

Ontdekkend leren op basisschool de Hoeksteen

ENKHUIZEN - Op basisschool de Hoeksteen werken de peuters en de kleuters deze periode over het thema techniek en garage. Het thema is geopend met een Wegenwachtauto op het schoolplein. De kinderen kregen uitleg over wat er allemaal kan gebeuren met de auto als je pech onderweg krijgt.

Om de kinderen zelf van alles te kunnen laten ontdekken hebben de leerkrachten een hoek in school ingericht met allerlei apparaten die de kinderen uit elkaar mochten halen. Van deze onderdelen maken de kinderen zelf bedachte machines, auto's en robots. Op het speelleerplein in school is een groot verkeerscircuit aangelegd. Er staan autoborden langs deze weg, en een verkeerslicht die de kinderen zelf kunnen bedienen. Er is een zebrapad en natuurlijk een politieagent die alles goed in de gaten houdt, en soms ook een bekeuring moet uitdelen. De kinderen rijden met twee steppen op dit verkeerscircuit.

De kleuters mochten 5 maart een bezoek brengen aan garage Kees Buis. De kinderen hebben onder de auto gekeken, ze mochten helpen een band verwisselen, uitbalanceren en ze hebben een APK keuring gedaan. Het was een leerzaam bezoek. Door te spelen in de activiteiten bij dit thema leren en ontdekken de peuters en kleuters spelenderwijs. Zo gaan ze met plezier naar school.

Meer berichten