(Foto: )

Spaarnelanden opent voedselbank voor bijen

HAARLEM - Bijen en andere bestuivende diersoorten hebben onze hulp nodig. Spaarnelanden sluit zich daarom aan bij de Nationale zaaicoalitie van The Pollinators. Vanaf 10 april kan iedereen bloemzaad ophalen bij Spaarnelanden of één van de 550 andere voedselbanken.

Dit jaar is op 22 april de Nationale Zaaidag: op deze dag roepen de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden heel Nederland op om te zaaien voor de bij en andere bestuivende diersoorten. Speciaal voor deze dag kan er bloemzaad opgehaald worden bij Spaarnelanden of een van de andere deelnemende partners.

Spaarnelanden is te bezoeken aan de Minckelersweg 40 op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur. Alle afhaalpunten zijn online te vinden op http://bit.ly/locatiesbijen-voedselbanken.

Volgens The Pollinators kunnen bijen en andere bestuivende diersoorten alle hulp gebruiken. "Onderzoek toont aan dat ze sterk in aantallen afnemen. Dat is zorgwekkend, want ze zijn hard nodig voor een gezonde natuur met voldoende biodiversiteit. Ook mensen kunnen niet zonder bestuivers: zeventig procent van de gewassen die we eten is afhankelijk van bestuiving door bijen of andere insecten. Wetenschappers wijzen verschillende oorzaken aan voor de massale insectensterfte. Met name door onvoldoende gevarieerde voedselbronnen als gevolg van verstedelijking en landbouw en het gebruik van bepaalde pesticiden," aldus The Pollinators.

Meer berichten