De Molenaarswoning in de Schoterveenpolder.
De Molenaarswoning in de Schoterveenpolder. (Foto: Jurriaan Hoefsmit)

Neem een kijkje in een gasvrije molenaarswoning

HAARLEM - Aardgasvrij en energiezuinig wonen. Hoe ziet dat er eigenlijk uit? Op maandag 6 en vrijdag 17 mei 2019 is de molenaarswoning, de gasvrije voorbeeldwoning van de Huizenaanpak, geopend voor publiek. Aanmelden kan door te mailen naar showroom@huizenaanpak.nl of bel met 085-2220420

De voorbeeldwoning van Stichting Huizenaanpak in de Schoterveenpolder is volledig aardgasvrij. De molenaarswoning is duurzaam gerenoveerd. Het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++-glas), heeft duurzame ventilatie, een warmtepomp en een lage temperatuurverwarming. De molenaarswoning is een gemeentelijk monument waardoor er geen zonnepanelen op het eigen dak konden. Daarom betrekt de molenaar elektriciteit via het nabijgelegen collectieve zonnestroomdak van Kennemer Energie op het Nova College.

De gemeente Haarlem is eigenaar van de molenaarswoning en gaf de Huizenaanpak de opdracht om de woning aardgasvrij te maken. De Huizenaanpak is een samenwerkingsverband van lokale vakmensen en helpt particuliere woningeigenaren om hun huis energiezuinig te maken, (stapsgewijs) naar aardgasvrij.

Meer berichten