(Foto: Jouw Haarlem website)

Jouw Haarlem stelt vragen over uitzetting mindervalide bewoner van het Essenhofje

Door Christa Warmerdam

HAARLEM - Kan de gemeente iets doen voor de oudere mindervalide bewoner van het Essenhofje die met uitzetting bedreigd wordt. Deze vraag stelt Moussa Aynan (Jouw Haarlem) in de raadsvergadering van afgelopen donderdag 17 oktober. De huurder heeft het kort geding tegen de beheerder (Wybren van Haga, het Tweede Kamerlid dat onlangs uit de VVD-fractie werd gezet) verloren en staat binnenkort op straat.

'We weten wie de eigenaar is'

Aynan vraagt of de gemeente misschien bereid is om mediation in te zetten of contact op te nemen met het landelijke hofjesapparaat om te voorkomen dat deze bewoner op straat komt te staan. Wethouder Marie Thérèse Meijs geeft aan dat er vanuit de gemeente geen mediation wordt aangeboden, maar dat er wel op de mogelijkheid is gewezen om naar het juridisch loket te gaan om daar bijstand te vinden van een mediator. Aynan vindt dit een 'iets te afstandelijk antwoord' en hoopt op een meer menselijke oplossing. Hij ziet de oplossing dan ook meer in een persoonlijke benadering naar Van Haga toe: "We weten wie de eigenaar is, dit is geen onbekende voor ons. Hij heeft hier jaren in de raad gezeten, misschien is het handig om vanuit de raad of college onze contacten aan te wenden."

Wethouder Meijs ziet hier echter niets in en blijft bij haar standpunt maar voegt toe: "We kunnen hem naar het sociaal wijkteam verwijzen en om daar om bemiddeling te vragen." Op de vraag of het wijkteam al is ingeschakeld en antwoordt Meijs: "Ik weet dat er contact is geweest met de zoon en ik weet dat er verwijzing is, maar ik weet niet of zij dit al op zich hebben genomen."

Meer berichten