Tegenwoordig mag je iemand legaal laten huren
Tegenwoordig mag je iemand legaal laten huren ((Foto: Pixabay/free-photos))

Huren en verhuren wordt makkelijker met 'Onder de pannen'

HAARLEM - in Haarlem is op 8 november het project Onder de Pannen in Haarlem van start gegaan. Onder de Pannen is een initiatief van de Regenboog Groep in samenwerking met gemeente Haarlem en woningcorporaties Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen. Haarlemmers die een slaapkamer 'over' hebben, kunnen deze legaal verhuren aan een stadsgenoot die even zonder thuis zit.

De afgelopen jaren groeit de groep economisch daklozen. Bij deze groep gaat het om mensen die bijvoorbeeld door verlies van hun baan of door een echtscheiding tijdelijk geen onderdak hebben. Onder de Pannen biedt deze mensen tijdelijk een dak boven het hoofd. Wethouder Meijs: "Dit gaat om mensen zoals jij en ik. Zij hebben een acute vraag naar woonruimte en die is schaars in Haarlem. Met dit project helpen wij deze mensen en zorgen we ervoor dat er wat rust is voor hen om zaken op orde te brengen en een structurele woonoplossing te vinden. Tegelijkertijd geeft het verhuurders extra inkomen en kan het om nog meer redenen heel waardevol zijn om iemand bij je in huis te hebben."

Heeft u een kamer over en wilt u deze tijdelijk onderverhuren aan een stadsgenoot die zonder thuis zit? Of zit u zonder thuis? Dan kunt u zich aanmelden of meer informatie bekijken op www.onderdepannen.nl. Na toestemming van verhuurder (zoals een woningcorporatie) voor deelname aan het project, wordt een huurovereenkomst getekend voor max. 12 maanden. En voor de verhuurder geldt dat deze niet gekort wordt op uitkering of toeslagen.

Meer berichten