De oude rockers gaan het gewoon nog een keer doen.
De oude rockers gaan het gewoon nog een keer doen. ((Foto: Willem Brand))

Alberto Alvarez doet in 2020 aan DGBVN

Door Willem Brand

HAARLEM - De Grootste Band van Nederland gaat op reprise. Op 7 juni 2020 is de Botermarkt, zonder fietsen en auto's, het décor van een optreden van vijfhonderd muzikanten. Maandagavond 18 november was een feestelijk pr-moment in Café De Roemer met de uitvoering van 'Rockin' in a Free World' door drie leden van de van DGBVN-huisband: musical director Jacco van der Steen, Jeroen van der Kleij en Niels Wilmink.

Aanleiding was dat het filmpje van dat nummer, in 2015 door tweehonderdtwintig muzikanten op de Grote Markt ten gehore gebracht, meer dan een miljoen views heeft. Een jaar later deden er op het terrein van de Lichtfabriek ruim zeshonderd mensen mee. Dat aantal gaat DGBVN in 2020 dus niet halen.

         Op 7 juni zullen zes nummers worden gespeeld, daaronder naast Rockin' in a Free World ook Freedom van George Michael, All you need is love van The Beatles en Iedereen is van de wereld van The Scene.

Er zullen ook tientallen buitenlandse muzikanten meedoen. Daaronder ook Alberto 'Bert' Alvarez uit Madrid, die nota bene maandagavond aanwezig was. De 42-jarige Spanjaard vertelt dat hij met twee gitaar spelende vrienden uit de provincie Galicië komt. Leadgitarist Bert zit in de de feestband Rebello & Los Reboyetes die klassieke rocksongs, voorzien van eigen humoristische teksten, uitvoert.

        Organisator Alain Timmers laat weten dat één van de zes liedjes het winnende nummer van de singersongwriter-wedstrijd is. 'In het jaar dat Haarlem zijn 775ste verjaardag viert graag een liedje in het Engels of Nederlands, een beetje uptempo, over de stad. Je liedje kan je kwijt op www.dgbvn.com' Op die website kunnen zich ook nog veertig muzikanten opgeven.

Meer berichten