Maincoon uit Dronten zwerft door Haarlem

Algemeen
Haarlemmers zoeken naar Sally.
Haarlemmers zoeken naar Sally. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Een paar daagje logeren is niet alleen aan mensen voorbehouden. Soms mag een kat er ook even tussenuit, al is het alleen al omdat het baasje even op pad gaat en die er dan voor heeft gezorgd dat er ook voor het geliefde huisdier goed wordt gezorgd.

Zoek mee naar Sally

Voor José uit Dronten is dit echter op een drama uitgelopen. Nadat zij haar Maincoon ‘Sally’ een paar daagjes ter logeren had ondergebracht in de omgeving van het Kleefplantsoen in Haarlem, ontsnapte Sally vanaf het logeeradres.

Joke doet haar verhaal

“Wij komen zelf uit Dronten Flevoland, 1.5 uur rijden van Haarlem. Wij hadden/hebben een Maincoon die 1 oktober een paar dagen in Haarlem logeerde in de omgeving Kleefkwartier. Toen wij onze kat Sally weer op gingen halen is zij ontsnapt uit de handen van het logeeradres. Paniek, want de Sally kent daar haar omgeving niet. We zijn uren aan het zoeken gegaan. Maar Sally was op de vlucht en spoorloos. We namen het besluit direct instanties op de hoogte te stellen zoals Amivedi, de dierenambulance, de buurtapp, facebook en zelfs marktplaats. Wij gingen met verdriet maar zonder onze Sally terug naar Dronten. Het enige wat we konden doen is afwachten. De dagen kropen voorbij” aldus Joke, de eigenaar van Sally.

“De week erop besloot ik weer naar Haarlem te reizen en nu ook echt in de buurt van huis tot huis aan te bellen en met foto mijn verhaal te doen. Dit keer had ik geluk, ik hoorde dat ze gezien was en vol vreugde ging ik de buurt af. Gelukkig een teken van leven. Maar tot echte resultaten mocht het niet komen. De mensen uit de buurt waren vriendelijk en houden het in de gaten. Maar Sally kan al wel door heel Haarlem zwerven. Het is haar eigen omgeving niet.”

Help Sally terug naar huis

Daarom aub een oproep via heel Haarlem. Wie heeft Sally gezien en wil haar binnenhalen en de dierenambulance bellen, zij zullen haar dan komen ophalen. Ze wordt ontzettend gemist.

Wie weet waar Sally is?