Sinterklaas naar Haarlem Schalkwijk met uniek vervoermiddel

Algemeen
Sinterklaas komt dit jaar niet te paard naar Schalkwijk, maar per... bus!
Sinterklaas komt dit jaar niet te paard naar Schalkwijk, maar per... bus! (Foto: rodi.nl)

HAARLEM - Op 28 november komt Sinterklaas met een wel heel bijzonder vervoermiddel naar Centrum Schalkwijk: een enorme gele schoolbus!

Omdat de Sint al wat ouder is en geen corona wil oplopen, mijdt hij drukke plekken liever. Daarom kiest hij er dit jaar voor met zijn gele bus naar Schalkwijk te komen.

Sint bezoeken in bus Schalkwijk

De Sint blijft voor de veiligheid liever in de bus, maar kinderen kunnen hem, eventueel met andere gezinsleden, daar natuurlijk wel ontmoeten. Vindt hij alleen maar leuk! 

Hoe zorg je dat je de Sint in Schalkwijk niet mist? Door vóór 28 november een kleurplaat te bemachtigen via een van de winkels in Centrum Schalkwijk of door de kleurplaat te downloaden via Centrumschalkwijk.nl. Let op: alleen ingekleurde kleurplaten geven toegang tot de bus!

Sinterklaas 2020 Haarlem Schalkwijk bus
Sinterklaas komt dit jaar niet te paard naar Schalkwijk, maar per... bus! - Cottonbro - Pexels

Sinterklaas Haarlem neemt Desinfecteerpiet mee

Sint neemt ook een paar pieten mee, waaronder de speciale Desinfecteerpiet, die zorgt voor schone handen in de bus. Want Sinterklaas moet natuurlijk nog heel wat jaren mee. Om die reden is het voor iedereen die ouder dan 12 jaar is ook verplicht om een mondkapje te dragen.

Let op: om veiligheidsredenen wordt slechts één gezin per keer toegelaten in de bus. Ook is het belangrijk dat kinderen de kleurplaat echt ingekleurd meenemen, want alleen als de drukte het toelaat kunnen ook kinderen zonder kleurplaat naar binnen.

Helaas gaat de traditionele intocht in het centrum van Haarlem dit jaar door corona niet door.

Sinterklaas bezoekt Schalkwijk met gele schoolbus.