Bingo’s redding kattencafé Haarlem

Algemeen
Doe je ook mee op Eerste Paasdag?
Doe je ook mee op Eerste Paasdag? (Foto: Jippies Kattencafé)

HAARLEM - Om tijdens deze coronacrisis het hoofd boven water te kunnen houden, organiseert Jippies Kattencafé in de Keizerstraat in Haarlem opnieuw een online bingo. De volgende is op Eerste Paasdag. Deze keer is het thema ‘Amsterdam’.

“Het belooft een dolle boel te worden tijdens de Amsterdamse Paasbingo”, vertelt Stefan, eigenaar van Jippies Kattencafé. Het is een win-win, volgens hem. “Onze vaste klanten kunnen op deze manier nog een glimp opvangen van onze katten, en helpt de bingo ons het hoofd boven water te houden.

“Bedrijven uit de Vijfhoek sponsoren belangeloos de prijzen van de bingo. Ook vaste klanten leveren spullen aan om te gebruiken voor de bingo. Zo komt de opbrengst van de verkoop van de bingokaarten in zijn geheel ten gunste van de katten.”

Nieuwe katten

Maar er is meer nieuws. Maureen en Stefan van het Kattencafé zijn op zoek gegaan naar nieuwe bewoners. Maureen: “Dit is hét moment om invulling te geven aan de twee lege plekken die we nog hadden in het café.” Omdat er bij de huidige Nederlandse asielen geen geschikte katten waren, weken Maureen en Stefan uit naar Stichting Kitten Rescue, die zwerfkatten op Curaçao opvangen. De kattenopvang op het eiland is opgezet door de Haarlemse Miriam Bleeker, die de stichting in 2014 oprichtte.

Stefan: “De eerste kat heet Fester en komt op 16 maart aan op Schiphol. Zijn vluchtbegeleider is onder meer Piet Hellemans, de dierenarts en veterinair consultant van SBS6. Donderdag komt de tweede nieuwe bewoonster aan, poes Grietje. Beide katten zijn voor het eerst te zien op de Amsterdamse Paasbingo op Eerste Paasdag.

Kaarten Paasbingo

De bingo begint om 20.00 uur op Eerste Paasdag. Kaarten zijn 10 euro per kaart voor drie rondes. Meedoen? Geef je op via info@jippieskattencafe.nl en geniet van dit gezellige avondje thuis op de luie bank.