Coronacijfers Haarlem: daling aantal positief geteste Haarlemmers

Algemeen
Ruim 13.000 vaccinaties werden vorige week in Haarlem en omgeving gezet.
Ruim 13.000 vaccinaties werden vorige week in Haarlem en omgeving gezet. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Het aantal Haarlemmers dat de afgelopen weken positief getest werd op corona, neemt langzaam af. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Kijken we naar de weekcijfers, dan zien we dat er een daling is ingezet als het gaat om positief geteste Haarlemmers. Zo waren er op 15 april nog 78 mensen positief op corona getest, in 19 april waren het 47 Haarlemmers die een positieve coronatest ontvingen. 

corona cijfers haarlem
De afgelopen week daalde het aantal Haarlemmers met een positieve coronatest. - RIVM

Corona Haarlem: 13.000 vaccinaties 

Ruim 13.000 vaccinaties werden vorige week in Haarlem en omgeving gezet. In totaal heeft de GGD Kennemerland 74.228 mensen gevaccineerd. “Dankzij de beschikbaarheid van meer vaccins, wordt er deze week nog meer gevaccineerd. Dan staan er ruim 16.000 afspraken gepland”, aldus de GGD.

Vaccinatie mensen met morbide obesitas

Mensen met het syndroom van Down en morbide obesitas geboren in 1961 of later, die nog niet gevaccineerd zijn, ontvangen van hun huisarts een vaccinatie-uitnodiging. Zij krijgen de uitnodiging van de huisarts, maar worden gevaccineerd op een GGD-vaccinatielocatie. Het gaat om thuiswonenden die zelfstandig (of met een begeleider) naar een GGD-locatie kunnen komen. Deze vaccinaties vinden in week 16 en 17 plaats.