PCR- of sneltest Haarlem? Hier kun je terecht

Algemeen
Waar in regio Haarlem kun je een PCR-test doen?
Waar in regio Haarlem kun je een PCR-test doen? (Foto: Theo Annes)

HAARLEM - Wil je je laten testen in Haarlem en snel een uitslag? Wij laten je zien waar je betrouwbare PCR- coronatesten, antigeen-testen en sneltesten kunt doen in Haarlem.

Nederland gaat stap voor stap van het slot. Nu het coronavirus steeds beter onder controle is, kunnen we weer genieten van evenementen, uitgaan, vakanties en het ‘normale’ leven. Maar, om te voorkomen dat het aantal besmettingen weer stijgt, heb je voor vliegreizen en bezoekjes aan het buitenland of evenementen wel een negatieve PCR-test/coronatest nodig - of moet je een corona-sneltest doen. Wil je je laten testen in Haarlem? Wij zetten betrouwbare testlocaties met betrouwbare testuitslagen en een snelle uitslag voor een PCR-test/antigeen-/sneltest in Haarlem en locaties van ‘Testen voor Toegang’ voor je op een rij.

Sneltest/Antigeen-test/PCR-test corona in Haarlem

Sinds kort kun je ook in het centrum van Haarlem een sneltest of PCR-coronatest doen! Nog even alle locaties met BIG-geregistreerde artsen per stadsdeel op een rij:

Centrum

- The Corona Lab

Kleine Houtstraat 10, 2011 DM Haarlem

- Spoedtest.nl

Kleine Houtstraat 40, 2011 DN Haarlem

Oost

- Testservice.nl

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB Haarlem

Waarderpolder/bij IKEA

- Planjecoronatest.nl

Mollerusweg 60, 2031 BZ Haarlem

- Spoedtest.nl

Izaäk Enschedéweg 20, 2031 CR Haarlem

- Unilabs.com

Jan van Krimpenweg 17B, 2031 CE Haarlem

Op deze locaties moet je je ID mee nemen en krijg je een snelle uitslag.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Door te testen kan de verspreiding van het coronavirus goed in de gaten gehouden worden. Juist daarom is het belangrijk dat mensen met (coronagerelateerde) klachten zich zo snel mogelijk laten testen. Zo worden nieuwe besmettingen eerder ontdekt. Ook kun je een PCR-test in Haarlem doen als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met corona, zonder dat je zelf klachten hebt. Op de website van het RIVM lees je precies wanneer je je kunt laten testen, hoe het werkt met de uitslag van de coronatest en welke uitzonderingen gelden voor testen zonder klachten.

Testlocaties corona-sneltest/antigeen-test PCR-test in Haarlem

Ben je van plan om op vakantie te gaan en geldt voor het land van jouw bestemming een testverplichting? Voor een PCR-test in Haarlem kun je op veel verschillende plekken terecht. Ga jij op reis, zoek je een internationaal reiscertificaat en wil je een afspraak voor een PCR-test in Haarlem maken met hopelijk een negatieve uitslag als resultaat? Op deze testlocaties start jouw vakantie. Goed om te weten is dat deze locaties gebruik maken van testen die door het RIVM gevalideerd zijn. Je kunt dus vertrouwen op een betrouwbare testuitslag. Prettige reis! 

Wil je een cultureel-, sociaal- of sportevenement bezoeken en ben je nog niet volledig gevaccineerd? Dan moet je in veel gevallen een coronasneltest doen om toegang te krijgen tot het evenement. Deze test moet RIVM-gevalideerd zijn en afgenomen worden bij een door het RIVM erkende en goedgekeurde testlocatie. Speciaal voor het bezoeken van culturele, sociale en sportieve evenementen is het platform Testen voor Toegang gelanceerd. Via deze website maak je eenvoudig een afspraak bij een corona-testlocatie in Haarlem, zodat jij hopelijk straks een negatieve testuitslag van jouw coronasneltest of PCR-test in handen hebt.

Tekst gaat door onder foto

pcr test coronatest regio haarlem
Beeld: Aangeleverd

Negatieve testuitslag

Test jij negatief bij de coronasneltest of PCR-test? Dat is fijn, dan hoef je niet thuis te blijven, tenzij:

- Je uit het buitenland terugkomt (en eerder bent getest dan de 5e dag na terugkeer)

- Iemand anders coronaklachten heeft en koorts of benauwdheid (tot deze persoon positief test)

- Als je direct getest bent na nauw contact met iemand met corona. Je kunt weer uit quarantaine zodra een GGD-test na 5 dagen of meer negatief is.

- of tenzij je getest bent nadat je een melding kreeg in de CoronaMelder-app. Ook hier geldt dat je wanneer je na 5 of meer dagen negatief test, de quarantaine stopt.

Je kunt een negatieve uitslag onder meer aantonen via de QR-code in de CoronaCheck-app.

Positieve uitslag

Test jij positief bij de coronasneltest of PCR-test? Dan geldt het volgende:

- Laat je omgeving weten dat je een positieve testuitslag had

- Ga in gesprek met de GGD over wat je nu het best kunt doen, zoals thuisquarantaine

- en vergeet je huisarts en werkgever niet te informeren!

PCR-test/antigeen-test/sneltest corona in Haarlem

Nog even op een rij: hier kun je een PCR- en/of sneltest doen in Haarlem (vergeet niet: ID mee!):

Centrum

- The Corona Lab

Kleine Houtstraat 10, 2011 DM Haarlem

- Spoedtest.nl

Kleine Houtstraat 40, 2011 DN Haarlem

Oost

- Testservice.nl

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB Haarlem

Waarderpolder/bij IKEA

- Planjecoronatest.nl

Mollerusweg 60, 2031 BZ Haarlem

- Spoedtest.nl

Izaäk Enschedéweg 20, 2031 CR Haarlem

- Unilabs.com

Jan van Krimpenweg 17B, 2031 CE Haarlem

Je testbewijs in de CoronaCheck-app 

Heb je je laten testen? Dan kun je het resultaat van jouw PCR-test, antigeen-test of coronasneltest eenvoudig toevoegen aan de CoronaCheck-app. Van het testbewijs maak je in de app een unieke QR-code. Deze QR-code laat je, samen met een geldig identiteitsbewijs, zien bij de ingang van het evenement, activiteit of de controle op het vliegveld. Na het scannen van de QR-code krijg je toegang tot jouw vakantiebestemming of het evenement waar je al zo lang naar uit hebt gekeken.