VIDEO

De 10e Nieuwjaarsduik in Zandvoort

Algemeen
Hoewel er officieel geen Nieuwjaarsduik was, was dat volgens John niet echt te merken aan de drukte.
Hoewel er officieel geen Nieuwjaarsduik was, was dat volgens John niet echt te merken aan de drukte. (Foto: John van der Wal)

HAARLEM - Voor Haarlemmer John van der Wal is het filmisch vastleggen van de Nieuwjaarsduik al tien jaar vaste prik. De laatste jaren komen zijn goed bekeken filmpjes op zijn eigen website www.023tv.online.

Willem Brand

Natuurlijk was John van der Wal ook dit jaar in Zandvoort van de partij, daar waar de oudste Nieuwjaars in 2019 voor de 60ste keer plaatsvond. Hij ziet het als een leuk uitje. Bovendien is hij zich dat als ‘baas’ van zijn eigen YouTube-kanaal 023tvonline ook verplicht.

Oprichter Ok

John: “Ik ken de man die het begonnen is, Ok van Batenburg, via mijn opa. Opa Wilhelmus was behalve lid van de Reddingsbrigade Zandvoort ook badmeester in het Stoopbad en daar kwamen de jongens van zwemvereniging Njord ’59 ook. Ik was daar ook veel. Een lid stelde Ok voor om op 1 januari een duik in zee te nemen. Zo is het begonnen. Ik ben dankzij opa en oma in de weekeinden in Zandvoort groot gegroeid.” 

Hits

Zoals alle vloggers is het ook voor John een sport om zoveel mogelijk hits te krijgen. John: “De Nieuwjaarsduiken worden over de hele wereld bekeken. Grappig is dat de kijkcijfers voor dat filmpjes blijven stijgen. Dit was mijn tiende Nieuwjaarsduik, een jubileum dus. Het is altijd een heel gezellig sfeertje en uniek natuurlijk om er met vijfduizend deelnemers verslag van te doen.”

File

Hoewel er officieel geen Nieuwjaarsduik was, was dat volgens John niet echt te merken. John: “Mede door het weer was het hartstikke druk. Er stond een file van Heemstede tot aan Zandvoort aan toe. Toen ik terugging stond die er nog steeds. De duikers trokken veel bekijks, er waren ook ontzettend veel wandelaars op de been.”